DOK SE KOSTA SPREMAO ZA KRVAVI PIR, RODITELJIMA REKAO JEZIVE STVARI - A NJIMA NI TO NIJE BILO ČUDNO! Kecmanovići i dalje ne priznaju svoje propuste - ove činjenice posebno šokiraju!

Autor: T.V.

Hronika

20.11.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji masovnog ubice nisu ni primetili da nešto nije u redu, iako su postali svesni promena tek nakon počinjenog masakra, dečak je roditelje uspeo da ubedi da "drži sve pod kontrolom".

DOK SE KOSTA SPREMAO ZA KRVAVI PIR, RODITELJIMA REKAO JEZIVE STVARI - A NJIMA NI TO NIJE BILO ČUDNO! Kecmanovići i dalje ne priznaju svoje propuste  - ove činjenice posebno šokiraju!

Foto: ST/Nikola Mutić, Facebook

Prošlo je više od šest meseci od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", gde je dečak Kosta Kecmanović u svojih tada 13 godina, oduzeo živote školskim drugarima i portiru Draganu Vlahoviću.

Ova nezapamćena tragedija i dalje ostaje misterija kako za domaću, tako i za svetsku javnost, koja svakodnevno postavlja pitanje - zašto?

Miljana Kecmanović, majka dečaka koji je počinio krvavi pir tog 3. maja detaljno je ispričala istražiteljima svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima...

Međutim, kako su nakon zločina potvrdila oba roditelja ovog masovnog ubice, niko nije ni primetio da nešto nije u redu, iako se tek nakon počinjenog masakra, uviđaju jezive promene koje su prisutne kod Koste, dečak je ipak roditelje uspeo da ubedi da, kako je on pričao, "drži sve pod kontrolom".

Na saslušanju je njegova majka ispričala da i kad je pomislila da nešto ne štima i uputila mu pitanje da li je sve u redu, Kosta često govorio da je sve pod kontrolom.

Republika

Foto: privatna arhiva, google earth, Tanjug/Ap

 

"Bio je usporen, ali..."

Na dan isplaniranog masakra, majka dečaka ubice rekla je da je primetila kod Koste da je usporen, ali da ništa nije ukazivalo na to na šta se on spremao.

Jutro su počeli spremanjem za školu, međutim, dečak je rekao majci da slobodno odveze sestru u školu, a on će doći kasnije. Opravdanje za to bilo je da "nastavnica ume da zakasni", čak i to, majka je videla kao normalnu pojavu, a sat vremena kasnije čula je za pucnjavu u školi.

Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

Izbezumljena, Miljana nije mogla da poveruje da je tako nešto učinio baš njen sin, da se to jutro spremao za krvavi pir, nakon čega je cela istraga pokazala još jezivije podatke. Dečak se pripremao mesecima unazad za masakr, planirao je sve do detalja, a rečenica "sve je pod kontrolom" dobila je novi značaj za njegove roditelje.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva, Instagram

 

Od ovog momenta su počele promene kod dečaka ubice?

Kosta se početkom školske godine počeo povlačiti u svoju sobu, nije zaključavao vrata, ali insistirao je da njegova mlađa sestra izađe. Zatim je počeo zaključavati vrata kupatila. Majka je svedočila o tome da je dečak postajao razdražljiv, često se svađao i brecnuo na nju kada bi ga zatekla da nije završio školske obaveze.

Tokom drugog polugodišta, majka je primetila da je Kosta dobijao nekoliko slabijih ocena i da je pokazivao manje interesovanja za školske aktivnosti iako je bio odličan đak.

I na svako skretanje pažnje, dečak je odgovarao isto, "sve je pod kontrolom".

Majka kaže da svoje nezadovoljstvo poslednjih godina nije pokazivao kroz plač, ali da je ranije, kada je bio mlađi, znao da se rasplače kada mu nešto nije po volji.

Iz tog razloga, postavlja se pitanje da li je takvo njegovo ponašanje bilo na ozbiljnijem nivou od uobičajne tinejdžerske faze? 

Republika

Foto: promo/printscreen/facebook

 

Dečak ubica imao svoje bubice...

Majke jedne ubijene devojčice, ispričala je jednom da je dečak, tokom boravka u kampu u Francuskoj, sedam dana spavao zgrčen na fotelji, umesto u krevetu koji mu je sve vreme bio dostupan.

Međutim, majka dečaka ubice tvrdila je da je od nastavnice po povrtaku dece iz kampa, dobila poruku sa pohvalama na račun svog sina.

Ona je takođe opisala te pubertetske promene kod svog sina kao neke "bubice", kako su to razumeli, ali ništa dramatično ili ozbiljno.

Prema majčinim rečima, Kosta je bio izvanredan u školi, redovno je prisustvovao vanškolskim aktivnostima, a niko iz škole nije izražavao nezadovoljstvo njegovim ponašanjem. Majka je naglasila da se Kosta nije žalio na bilo kakve probleme, a porodični odnosi su bili dobri i normalni.

Ovi detalji produbili su čitavu ovu agoniju koja traje mesecima, budući da izgleda niko nije uvideo kod Koste znakove ozbiljnih problema, iako ih je očigledno bilo.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/printscreen

 

Nakon više od šest meseci, pitanje "zašto" ostaje bez odgovora, a vlasti nastavljaju da rade na razjašnjavanju motiva koji su doveli do ovog jezivog događaja.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Upucao je nastavnicu istorije, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Tanja

20.11.2023 14:52

Majci najmlađeg masovnog ubice na svetu je normalno bilo da letos sa ćerkom krene na more ,da renovira stan,da besramno radi u prosveti... Da cerka sipa domestos deci u sokove,nosi nož u školu... Da najmladji masovni ubica na svetu redovno ide u streljani,trenira da puca ko specijalac... Otac najmlađeg masovnog ubice na svetu da preti mejlovima školi,trenira sina da puca,vodi u streljanu...... Sad mi zbog njihove nemarnosti smo bez naše dece i cika Dragana.

Pablo

20.11.2023 18:45

@Tanja - @Tanja,ajde bre naporna si vise i smaras, jedno te isto ko papiga ponavljas!! Sta si se nakacila na Miljanu toliko, ajde bre smiri se!

Ira

24.11.2023 12:29

@Pablo - Pablo, kako moze zena da se smiri kad joj je ubijeno dete i zasto ste vi uznemireni?Gledajte vi kako da smirite sebe, a nesrecne roditelje ostavite na miru.

Antea

20.11.2023 18:53

Sve ovo sto ste izneli, je normalno za dete od 13 god, koje je u pubertetu, i sva deca njegovog uzrasta to rade, zakljucsvaju se u kupatilo, smetaju im mlađa braca i sestre, i sve ostalo!! Sta je tu sad toliko cudno i extremno sti ste naveli!!?? Da su roditelji znali sta ce da uradi, reagirali bi, a i svi su rekkli da je KK bio, mirno, lepo vaspitan, kulturan, pomagao komsijama, povucen, nikad nikakav problem s njim nije bio do tog nesretnog dana, pa to su potvrdili i komsije, deca, nastavnici, poznanici, svi!! Sta se detetu od 13 god desilo u glavi, to je sad glavni problem, da se zna zasto, mads to ne umanjuje krivnju, ali mora se znati okidac tog zla!!