OGLASIO SE SVEŠTENIK IZ CRKVE U KOJU JE KOSTA IŠAO SA RODITELJIMA: Tamo su bili, meštani su ih videli, a onda...

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kecmanovići su posećivali Crkvenu opštinu Ražana, a neposredno pre masakra koji je dečak počinio, sa roditeljima je bio u poseti kumovima, gde su se svi zajedno okupljali u dvorištu crkve.

OGLASIO SE SVEŠTENIK IZ CRKVE U KOJU JE KOSTA IŠAO SA RODITELJIMA: Tamo su bili, meštani su ih videli, a onda...

Foto: Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Trinaestogodšnji dečak-ubica, Kosta Kecmanović, zavio je celu Srbiju u crno, kada je 3. maja kročio u OŠ "Vladislav Ribnikar" sa oružjem i rancem punim molotovljevih koktela i izvršio nezapamćen zločin, a kako je ekipa portala Republika.rs saznala, malo pre masakra, Kosta je sa roditeljima boravio u Kosjeriću, između ostalog, obilazili su i crkvu u ovom kraju.

 

Portal Republika.rs stupila je u kontakt sa sveštenikom Hrama rođenja Presvete Bogorodice u Kosjeriću, upravo zbog navoda kako su nam rekli meštani da su Kecmanovići u tom periodu bili tamo. 

Naime, rečeno nam je da su Kecmanovići posećivali Crkvenu opštinu Ražana, tačnije Hram Uspenja Presvete Bogorodice. 

Međutim, nismo uspeli da dobijemo precizne informacije u vezi tog saznanja, s obzirom na to da sveštenik tog Hrama sa kojim smo razgovarali, tek od skoro je došao na to mesto.

- Nisam ih lično viđao, ali dolazili su u ovaj kraj, samo što ne znam da kažem kad konkretno - rekli su iz Crkve za portal Republika.rs.

Republika

Foto: Privatna arhiva, Tanjug

 

Kako smo ranije pisali, nakon razgovora sa komšijama Kecmanovića, oni su nam otkrili kako su izgledala njihova porodična okupljanja, kao i da li su slavili verske praznike i slavu.

- Svaki praznik su proslavljali, kuća im je uvek bila puna ljudi, slavili su i slavu, dolazilo je na desetine gostiju koji bi ostajali do kasno u noć i slavili sa njima važne datume. Međutim, od korone se sve promenilo. Prestali su da slave slavu, praznike su proslavljali samo u najužem krugu, više im nije dolazilo toliko ljudi, sve su sveli na minimum. Tako je ostalo i nakon pandemije, zašto, ne znamo, ali se u njihovoj kući više nije slavilo kao nekada - rekla nam je komšinica Kecmanovića.

Ekipa portala Republika.rs stupila je u kontakt sa izvorom bliskom porodici Kecmanović, a kako kažu, Kosta je voleo da dolazi u Kosjerić gde je aktivno trenirao "Pejntbol", a baš neposredno pre masakra koji je dečak počinio, sa roditeljima je bio u poseti kumovima, gde su se svi zajedno okupljali u dvorištu crkve.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Tanja

30.10.2023 13:22

Kuca puna oružja... Roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu obučavali najmlađeg masovnog ubicu na svetu da ubija... Zbog njih dece nam nema.... Crkva nas uči ljubavi,požrtvovanju, nesebičnosti,miru,blagosti...a ne pucanju,ubijanju,ljubomori....

Tea

30.10.2023 17:10

Molim da obavite razgovor sa ženom s pjace gdje je Miljana kupovala jaja i kajmak i sa konobarom gdje je Vladimir pio kafu

Odgovori 12 6
Lola

31.10.2023 19:38

@Tea - Ne moze. Mamita nije isla na pijacu, imala je kucnu pomocnicu da to obavi. A konobar se odselio u inostranstvo, nije ostavio adresu. Nije znao da ces se interesovati.

Maki

31.10.2023 21:16

@Lola - Eto i ti si obavestena o svemu..kao i novinari.. mi uopste ne moramo da razmisljamo nasom glavom kada imamo vas da nas obavestavate..