PISMO OSUĐENOG ZA ZLOČIN MEDIJIMA: Nisam Lukin plaćeni ubica, dokazaću da sam nevin!

Autor:

Hronika

19.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjan Vujačić poslao je otvoreno pismo medijima u kom tvrdi da nije plaćeni ubica i da nema veze sa ubistvima za koja ga terete.

PISMO OSUĐENOG ZA ZLOČIN MEDIJIMA: Nisam Lukin plaćeni ubica, dokazaću da sam nevin!

Foto: Profimedia, Privatna arhiva

Nadam se da ću uskoro biti prebačen u Crnu Goru i dokazaću da sam nevin, napisao je u pismu upućenom podgoričkim Vijestima Marjan Vujačić, koji u Srbiji izdržava kaznu zatvora od 14 godina zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a u Višem sudu u Podgorici u toku je postupak po optužbi kojom se tereti za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića.
Viši sud u Vranju usvojio je molbu Vujačićevih advokata, tako da će ovaj Podgoričanin kaznu zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića nastaviti da služi u crnogorskom zatvoru.

Republika

Foto: facebook.com/Marjan Vujacic

Marjan Vujačić

PAO U NOVOM SADU

U pismu Vijestima Marjan Vujačić tvrdi da nije nikakav plaćeni ubica i da nema nikakve veze s ubistvima za koja ga terete.

- Od samog hapšenja sam bio mučen i maltretiran od policajaca koji rade za "kavački klan" i pokušali su svim silama da me nateraju da priznam ubistva o kojima ništa ne znam, a među njima su i dva u Crnoj Gori, kao i ovo u Srbiji - navodi u pismu Vujačić.

Republika

Foto: Privanta arhiva

Pismo Marjan Vujačić

On je osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića Pitbula, koji je osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića. Za ubistvo ga je, kako se navodi, angažovao pokojni Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 evra.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. u Novom Sadu, a prema navodima prvostepene presude koju je izrekao Viši sud u Nišu, Vujačić je proglašen krivim na osnovu veštačenja Biološkog fakulteta u Beogradu.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Jugoslav Cvetanović

KOBNI RAFAL S LEĐA

On je osuđen jer je 27. septembra 2017. u Vranju oko ponoći ubio Jugoslava Cvetanovića. Vujačić je, kako se navodi, prišao s leđa Cvetanoviću i iz škorpiona u njega ispalio 14 projektila, od kojih ga je 10 metaka pogodilo.

Za Viši sud u Nišu je nesporno utvrđeno da je optuženi doprineo nastanku traga skinutog s reklame koja se nalazi u pasažu na spoljnom zidu kladionice "Soker", koji je Vujačić dodirnuo kad se udaljavao s mesta ubistva trčećim koracima.

Apelacioni sud osporio je zaključak prvostepenog suda da se u konkretnom slučaju radi o teškom ubistvu.

Za ubistvo Ilića 30. aprila 2019. i likvidaciju Veselina Kalezića, koja je izvršena pola godine ranije, Marjan Vujačić osuđen je na 20 godina zatvora.
Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i vratio predmet u Viši sud na ponovno suđenje.

Republika

Foto: Profimedia

Luka Bojović

KRVAVI RAT PORODICA ŠARANOVIĆ I BOJOVIĆ

Marjan Vujačić je jedan od aktera krvavog obračuna porodica Šaranović i Bojović. Slobodan Šaranović za ubistvo brata Branislava okrivio je Luku Bojovića i njemu bliske ljude, pa je započeta krvna osveta, počele su likvidacije "glava za glavu", odnosno brat za brata.

Šaranović, koji je kasnije takođe ubijen, tada je platio Saši Cvetanoviću zvanom Pitbul da ubije Nikolu Bojovića. Tako je i porodica Cvetanović ušla u krvavi krug ubistava iz osvete.
Kada je čuo za vest o ubistvu brata Jugoslava, Saša je u besu vikao: "Ubili su ga iz osvete! Ovo je osveta! Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnegovao, i njega i sestru, i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović", a onda je na prvom narednom suđenju "čestitao" Bojoviću: "Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading