GROB KUMA LUKE BOJOVIĆA DIGLI U VAZDUH, PA NASTAVILI SA OSVETOM! Krvav pohod na Đurovića, izrešetali ga u Holandiji!

Autor:

Hronika

23.10.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrešetana picerija u Amsterdamu.

GROB KUMA LUKE BOJOVIĆA DIGLI U VAZDUH, PA NASTAVILI SA OSVETOM! Krvav pohod na Đurovića, izrešetali ga u Holandiji!

Foto: Profimedia

Brat ubijenog vođe ''barskog klana'' Luke Đurovića i kuma Luke Bojovića, Jovan Đurović, pre na današnji dan četiri godine bio je meta u piceriji u Amsterdamu. Ubijeni su vlasnik picerije i njegov prijatelj Goran Savić, koji je skočio da ga zaštiti.

Holandski sud osudio je Šerifa A. na 24 godine zatvora kao izvršioca zločina, dok su njegovi pomagači Denzel V. i Dejan D. dobili po 18 godina kazne zatvora.

Istražitelji i sud su utvrdili da je Savić slučajna žrtva, dok je stvarna meta bio Đurović, čije je ubistvo bilo naručeno. Vlasnik picerije zadobio je smrtonosni metak u vrat kada je priskočio u pomoć Baraninu, dok je Đurović teško ranjen. Tamošnji mediji su naveli da je Đurović ozloglašeni crnogorski kriminalac koji je napadnut u ratu organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori.

Republika

Foto: Facebook

Luka Đurović

Do pucnjave je došlo u piceriji ''La piccola baracca'' u Amsterdamu, a policija je ubrzo nedaleko od restorana zaustavila sivi ''folksvagen'', belgijskih registarskih tablica, za koje se sumnja da je korišćen pri bekstvu ubice.

Identifikacija i hapšenje ubice, Šerifa A. olakšalo je to što je nedugo nakon počinjenog dela uhapšen u istoj garderobi u kojoj je ubica snimljen na nadzornim kamerama picerije. Sumnje da je Šerif A. počinio ovaj napad potvrđene su time što je u vozilu, u kojem je pronađeno oružje kojim je počinjeno krivično delo, nađen njegov DNK. Osim toga, njegov biološki trag pronađen je i na odeći ranjenog Baranina.

Republika

Foto: Twitter/boevennieuws.pro

Goran Savić

Glavni optuženi na suđenju negirao je krivicu, a njegov branilac bio je izričit da postoje dokazi koji pokazuju da je Šerif A. nevin. Neki svedoci ubistva nisu ga prepoznali kao osobu koja je ispalila hice. Takođe, njegov DNK nije se poklapao sa tragom koji je pronađen na vratima picerije, iako je na snimcima zabeleženo da je uhvatio rukom to mesto.

- Dao sam auto čoveku koji mi je rekao da mora da vozi ženu kod lekara. Ali on je uzeo moju odeću iz kola i obukao se da izgleda kao ja. Namera mu je bila da mene optuže za ovo. Tražim da mi sud ukine pritvor. U zatvoru mi je loše. Imam noćne more, noću vrištim. Plašim se da će me neko ubiti, jer očito je da je Đurović trebalo da bude likvidiran zbog sukoba u balkanskom podzemlju, a sada sam ja doveden u vezu s pokušajem njegovog ubistva - istakao je u svojoj odbrani Šerif A.

Podsetimo, ovo nije bio prvi pokušaj likvidacije Jovana Đurovića. Naime, 2016. godine na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru dignut je u vazduh grob njegovog brata Luke. Eksploziv je, navodno, trebalo da bude aktiviran na dan kada su, organizatori tog napada verovali da će Jovan Đurović sa porodicom posetiti bratovljev grob, jer su tog dana bile Zadušnice. Eksploziv je podmetnut u porodičnu grobnicu Stojanovića, tačno na mestu odakle bi prilikom aktiviranja, ako ne ubio, onda makar povredio članove porodice Đurović. Međutim, plan nije uspeo jer je osoba koja je trebalo da aktivina eksploziv,  mobilni telefon kojim je trebalo da bude aktivirana bomba uključila pre Zadušnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading