ORGANIZOVAO REGRUTACIJU I BORIO SE NA STRANI ISIS-A!: Ovo je biografija teroriste koji je uhapšen na aerodromu u Sarajevu!

Autor:

Hronika

18.11.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su objavili sarajevski mediji uhapšeni je bio pripadnik terorističke organizacije ISIS i ratovao je u Siriji, odakle je pobegao u Tursku i jutros je doputovao u Sarajevo.

ORGANIZOVAO REGRUTACIJU I BORIO SE NA STRANI ISIS-A!: Ovo je biografija teroriste koji je uhapšen na aerodromu u Sarajevu!

Foto: Tanjug

Ilustracija

Na međunarodnom aerodromu u Sarajevu, pripadnici SIPA su danas uhapsili Adnana Ć., sumnjiči za organizovanje terorističke grupe, nezakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama, kao i terorizam.

Prema izveštajima sarajevskih medija, uhapšeni Adnan Ć. bio je pripadnik terorističke organizacije ISIS i borio se u Siriji. Nakon bekstva u Tursku, jutros je doputovao u Sarajevo. Rođen u Zenici, Adnan Ć. je pre odlaska u džihad u Siriju živeo u Gornjoj Maoči odakle je krenuo 1. jula 2013. godine.

SIPA je saopštila da je Adnan Ć. sproveden u policijsku stanicu radi identifikacije, kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Nakon toga, u skladu s zakonom, biće predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Sve aktivnosti su sprovedene u saradnji s Obaveštajno-bezbednosnom agencijom Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading