DILERI KOJI SE DOVODE U VEZU SA ELEZOM, PREDATI TUŽILAŠTVU: Evo za šta se sumniči kriminalna grupa - većina ima dosije!

Autor:

Hronika

15.11.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz PU Istočno Sarajevo saopšteno je da su u okviru akcije ”Kod” izvršeni pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala,

DILERI KOJI SE DOVODE U VEZU SA ELEZOM, PREDATI TUŽILAŠTVU: Evo za šta se sumniči kriminalna grupa  - većina ima dosije!

Foto: youtube/printscreen/ATV

Dileri uhapšeni u akciji "Kod" predati su jutros u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koje će, nakon ispitivanja, odlučiti o predlogu za određivanje pritvora.

Prema nezvaničnim informacijama u akciji su uhapšeni Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić, piše Srpskainfo.

Inače, većina uhapšenih ima bogate policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza.

Iz PU Istočno Sarajevo saopšteno je da su u okviru akcije ”Kod” izvršeni pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala,

Istočnog Starog Grada, Banjaluke i Kantona Sarajevo.

Kako je Srpskainfo ranije objavila kao vođa ove kriminalne grupe označen je Boris Mitrović Gilmar, a koji je važio za čoveka od poverenja Darka Eleza. U Banjaluci je policija uhapsila Bojana Rističevića, koji je takođe povezan sa veoma opasnim kriminalcima.

Akcija usmerena na grupu koja se sumnjiči da je već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga kao što su kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo, te na taj način počinili krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog dela iznosi 2.750.000 KM.

Akciju ”Kod” sproveli su PU Istočno Sarajevo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u saradnji sa Europolom i Okružnim javnim tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading