BRZA AKCIJA JEDINICE SIPA U SARAJEVU! Uhapšen bosanac osumnjičen za terorizam!

Autor:

Svet

18.11.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšena osoba na sarajevskom aerodromu zbog sumnje u terorizam.

BRZA AKCIJA JEDINICE SIPA U SARAJEVU! Uhapšen bosanac osumnjičen za terorizam!

Foto: Youtube/brocode

Jutros na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, policijski službenici su uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivična dela u vezi sa terorizmom. Kako je saopšteno, u pitanju je državljanin Bosne i Hercegovine, čije ime nije objavljeno.

Sarajevska policija je u saradnji sa Državnom agencijom za istraživanje i zaštitu (SIPA) i Graničnom policijom BiH, realizovala akciju hapšenja osumnjičenog za organizovanje terorističke grupe i nezakonito pripajanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama. Ove aktivnosti su sprovedene u skladu sa Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhapšeno lice je prebačeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i saslušanja u svojstvu osumnjičenog. Nakon toga, u zakonom predviđenom roku biće predato nadležnom Tužilaštvu BiH.

Ova akcija je sprovedena u saradnji sa Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH, a detalji osumnjičenog i dalje nisu objavljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading