POKRENUTA PETICIJA ZA NASTAVNICU IZ "RIBNIKARA"! Tatjana Stevanović će dobiti nacionalnu penziju?! (FOTO)

Autor:

Hronika

14.11.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenik K.K je ušao u školu sa oružjem i pucanjem učenika i nastavnika, usmrtio je 8 učenika, a 6 je teško ranio, uključujući i Tatjanu Stevanović.

POKRENUTA PETICIJA ZA NASTAVNICU IZ "RIBNIKARA"! Tatjana Stevanović će dobiti nacionalnu penziju?! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić, os-ribnikar.edu.rs

Na sajtu peticije.online pokrenuta je peticija za dodelu nacionalne penzije nastavnici Tatjani Stevanović, koja je teško ranjena na svom radnom mestu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Učenik je na nju pucao i teško je ranio, a peticiju su pokrenuli njeni kolege, bivši i sadašnji učenici kao izraz empatije, solidarnosti i podrške prema njoj.

Njena koleginica, nastavnica istorije T.S, je bila na času kada je došlo do masakra u školi. Učenik K.K je ušao u školu sa oružjem i pucanjem učenika i nastavnika, usmrtio je 8 učenika, a 6 je teško ranio, uključujući i Tatjanu Stevanović. Peticiju je do sada potpisalo 8.450 osoba, što ukazuje na podršku i saosećanje javnosti prema nastavnici koja je pretrpela ovaj traumatični događaj.

Foto: Peticije.online/Printscreen

 


Masakr u školi "Vladislav Ribnikar" počinio je učenik te obrazovne ustanove K.K (13), koji je ušao u školu sa šest okvira pištolja i ukupno 92 metka, od kojih je ispalio 45 u razmaku od 55 sekundi. Učenik je prvo pucao na radnika obezbeđenja, a zatim na učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo i na jednu učenicu koja se nalazila ispred klavira. Potom je nastavio hodnikom ka kabinetu istorije, gde je na času bilo 23 učenika i nastavnica T.S. Učenik je u toj učionici ubio petoro dece i ranio šestoro, a jedno od ranjenih je kasnije preminulo u bolnici.

K.K. je izjavio da se ne seća koga je sve ubio i kako se osećao dok je pucao u svoje drugare iz odeljenja. Rekao je da su ga "umirivali njihovi krici i vriska". Na radnom stolu učenika ubice pronađena je replika pištolja i nacrt bombe, kao i papir na kome je bio nacrt eksplozivne naprave. Tokom saslušanja, učenik je priznao da je na internetu tražio kako da kupi bombu, ali je odustao kada je shvatio da je to teško izvodljivo.

Svi učenici iz odeljenja VII/2, u kom je bio i učenik K.K, su dobili status oštećenih, jer su preživeli traumu gledajući kako njihov školski drug puca u njihove drugare. Tužilaštvo je predložilo da se isključi javnost tokom suđenja, radi zaštite njihovih prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading