OTAC TROJE DECE DOVEO SA KIM I TERAO IH DA PROSE: Stavljao pare sebi u džep?!

Autor:

Hronika

15.06.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužen je za zloupotrebu poverenja i odnosa zavisnosti, dovodeći svoju decu u položaj sluge.

OTAC TROJE DECE DOVEO SA KIM I TERAO IH DA PROSE: Stavljao pare sebi u džep?!

Foto: shutterstock

Službenici policije u Podgorici su preduzeli akciju radi rasvetljavanja krivičnih dela trgovine ljudima, što je rezultiralo procesuiranjem jednog muškarca sa Kosova i Metohije. Muškarac identifikovan kao B. R. (29) optuđen je i protiv njega je podneta krivična prijava Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je terao svoje troje maloletne dece na prosjačenje.

Prema informacijama iz Uprave policije Crne Gore, sumnja se da je muškarac iskoristio svoju decu tako što ih je navodio da prose. Optužen je za zloupotrebu poverenja i odnosa zavisnosti, dovodeći svoju decu u položaj sluge.

- Kako se sumnja, B. R. je navedeno krivično delo počinio tako što je svoju decu navodio na prosjačenje, kako bi na taj način prikupili novac za njegove potrebe. Zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti ih je iskoristio, dovodeći ih u položaj sluge - potvrđeno je za agenciju RINA u Upravi policije Crne Gore.

Ovaj slučaj ilustruje ozbiljnost problema trgovine ljudima i eksploatacije dece, a nadležne službe preduzimaju dalje korake kako bi se osigurala zaštita i pravda za žrtve.

U Srbiji, krivično delo eksplotacije dece u svrhu prosjačenja regulisano je Krivičnim zakonikom. Ovaj zakon propisuje kaznene mere za svakog ko zloupotrebi decu za prosjačenje, što podrazumeva da neko koristi decu kako bi prikupio novac ili materijalnu dobit, obično na nehuman, ponižavajući ili eksploatativan način.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, lice koje vrši krivično delo prosjačenja dece može biti kažnjeno zatvorom od tri meseca do tri godine. Ukoliko je delo izvršeno nad detetom mlađim od 14 godina ili je izvršeno na posebno nehuman način, kazna se može povećati do pet godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading