OCU KOJI JE PUCAO U SINA PRETI I DOŽIVOTNI ZATVOR: Oglasilo se Tužilaštvo o pucnjavi u Kaću

Autor:

Hronika

10.11.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je kvalifikovalo kao pokušaj teškog ubistva, i predviđena kazna je od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

OCU KOJI JE PUCAO U SINA PRETI I DOŽIVOTNI ZATVOR: Oglasilo se Tužilaštvo o pucnjavi u Kaću

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Povodom jučerašnje pucnjave u Kaću oko 9.50 sati, kada je u dvorištu kuće u Ulici Svetozara Miletića 14, teško ranjen Ž. S. (57), saopštenjem se danas oglasilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, u kojem navode da je osumnjičeni M.S. pokušao na podmukao način upotrebom vatrenog oružja da liši života Ž.S.

Tužilaštvo je kvalifikovalo kao pokušaj teškog ubistva, i predviđena kazna je od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja – navodi se u saopštenju.

- Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, te su izuzeti tragovi i predmeti i izdate sve odgovarajuće naredbe. Na osnovu naloga tužilaštva osumnjičeni M.S. je lišen slobode, te mu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, kako dalje navode, nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Vremešni M.S. se sumnjiči da je 9. novembra, iz lovačke puške pucao u sina Ž.S. nanevši mu teške povrede. Pedesetsedmogodišnjak je sa povredom glave primljen u Urgentni centar, gde se nalazi na hospitalizaciji.

Prema pričama komšija ove porodice, tog jutra je između oca i sina je na ulici došlo do svađe, a to su čuli i pojedini meštani, koji su u tom trenutku tuda prolazili. Ž.S. je posle toga, kako su ispričali, traktorom otišao na njivu da poseje ječam, a kada se posle obavljenog posla vratio kući, otac je u njega pucao iz lovačke puške, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading