ŽIVE IH ZATRPALA ZEMLJA, PET SATI IH OTKOPAVALI! Po Ivana sestra došla da idu na veselje, zatekla ga kako se bori za život, jezivi detalji drame kod Vladimiraca!

Autor:

Hronika

07.11.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vladimircima je sinoć poginuo Georg H., dok je Ivan P. uspeo da se spasi.

ŽIVE IH ZATRPALA ZEMLJA, PET SATI IH OTKOPAVALI! Po Ivana sestra došla da idu na veselje, zatekla ga kako se bori za život, jezivi detalji drame kod Vladimiraca!

Foto: Facebook

U nesreći u mestu Krnule kod Vladimiraca sinoć je poginuo Georg H. (37), kada se na njega i prijatelja Ivana P. (28) obrušila velika količina zemlje. Nažalost, Georg je ostao zatrpan u rupi oko šest metara i ugušio se, dok je Ivan ostao zatrpan do glave kada je skočio u rupu kako bi spasio prijatelja.

- Ko zna do kada bi bio zatrpan da njegova rođena sestra nije svratila do kuće jer je trebalo zajedno da idu kod prijatelja na proslavu rođendana. Sa suprugom je otišla do njive na kojoj su Georg i Ivan radili i kada su shvatili šta se dogodilo pozvali su ljude u pomoć - pričaju komšije.

Republika

Foto: Ustupljene fotografije

Georg H.

Veliki broj ljudi je učestvovao u akciji spasavanja Ivana i Georga, a jedan komšija je čak dovezao i bager i par kašika zemlje sklonio u stranu. Svi su bili zabrinuti jer je Ivan zapomagao, a strahovali su da će zemlja nastaviti da se obrušava.

- Ivan je bio svestan, komunikativan, žalio se da ima bolove, a kada su stigli vatrogasaci-spasioci koji su oprezno i bezbedno nastavili da ga otkopavaju svima je laknulo i verovali su da će ga brzo osloboditi. Drama je, međutim, trajala čitavih pet sati - ispričao je očevidac sa mesta nesreće, prenosi Telegraf.

Ivan je inače, kada je oslobođen, nastavio da kopa zemlju kako bi spasio prijatelja.

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Tragedija kod Vladimiraca

Podsetimo, Georg je državljanin Nemačke, ali je imao i srpsko državljanstvo. Njegova pokojna majka je bila udata za Nemca i on je posle očeve smrti često dolazio u rodno selo svoje majke. Kupio je nekoliko hektara zemlje sa namerom da u selu sagradi ribnjak, pa je angažovao Ivana, čija firma se bavi iskopavanjem bunara.

Navodno je dva dana pre tragedije trebalo da otputuje u Nemačku zbog poslovnih obaveza, ali je odložio odlazak da bi započeo kopanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading