"IVANOVA SESTRA JE DOŠLA PO NJEGA, TREBALI SU NA ROĐENDAN ZAJEDNO!" Meštani progovorili o stradalom muškarcu i dramatičnoj akciji spasavanja!

Autor:

Hronika

07.11.2023

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za spašavanje Ivana trajala je pet sati, od 17 do 22:15.

"IVANOVA SESTRA JE DOŠLA PO NJEGA, TREBALI SU NA ROĐENDAN ZAJEDNO!" Meštani progovorili o stradalom muškarcu i dramatičnoj akciji spasavanja!

Foto: Privatna arhiva

U Vladimircima, selu kod Šapca, dogodila se tragedija u kojoj je nemački državljanin Georg H. (35) izgubio život prilikom iskopavanja ribnjaka, dok je Ivan P. (28) povređen.

Nezgoda se odigrala juče oko 17 sati, a spasioci i meštani su nakon pet sati uspeli da izvuku Ivana P. iz zemlje živog.

- Ivanova sestra došla je kod njega da bi zajedno išli na rođendan. Kako ga nije bilo kod kuće otišla je da ga traži. Tada je shvatila šta se dogodilo. Pozvala je policiju i vatrogasce - kaže Ljubica.

Jedna od komšinica, Ljubica Leontić, koja je svedočila događaju, izjavila je da je Ivanova sestra došla kod njega kako bi zajedno išli na rođendan, ali ga nije pronašla kod kuće. Kada je krenula da ga traži, naišla je na dramatičnu situaciju. Pozvala je policiju i vatrogasce kako bi pružili pomoć.

- Više od sto ljudi otkopavalo je Ivana. I on se borio za svoj život. Otkopavao se vanglom za malter, malom mistrijom i od mog unuka ašovom. Pričali su sa njim sve vreme. Ivan se žalio da ne može da pomera noge. Međutim, čim je pomolio glavu vatrogasci su mu dali kiseonik. Pet sati su se svi borili da ga živog izvuku. Žao mi je Gege. Tako smo ga zvali jer mu je otac iz Nemačke - priča ljubica.

Borba za spašavanje Ivana trajala je pet sati, od 17 do 22:15. Meštani sela su se solidarisali i pritekli u pomoć, duboko potreseni ovim tragičnim događajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading