ZAUVEK ČUVAMO USPOMENU NA TEBE: Osvanula čitulja povodom pomena Kići - vođa navijača brutalno izrešetan pre četiri godine (FOTO)

Autor:

Hronika

01.11.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Stanković odaje počast i sećanje na Ljubomira Markovića Kiću.

ZAUVEK ČUVAMO USPOMENU NA TEBE: Osvanula čitulja povodom pomena Kići - vođa navijača brutalno izrešetan pre četiri godine (FOTO)

Foto: facebook.com/printscreen

Vođa navijača Partizana Ljubomir - Kića Marković ubijen je na Voždovcu u sačekuši nasred ulice 1. novembra 2019. godine.

Tačno četiri godine od ubistva Ljubomira Markovića, vođe "Partizana", porodica odaje počast i sećanje na njega.

- Zauvek čuvamo svaku uspomenu i sećanje na tebe. Nedostaješ. Tvoji Stankovići iz Novog Sada.

Kao što se može videti na fotografiji, čitulju je potpisala porodica Stanković iz Novog Sada. 

Foto: Republika

 

A kako smo i ranije pisali, surova likvidacija Ljubomira Markovića podsetila je na ubistvo Aleksandra Stankovića, takođe vođe crno-belih "Janjičara" koje je urađeno po istom "receptu".

Sva trojica bili su na treningu i ubijeni su pred brojnim svedocima.

Stanković je ubijen 13. oktobra 2016. godine. Neposredno pre ubistva bio je u teretani sa Miloradom Đ. i Veljkom B. Posle treninga bili su kafiću pored, preko puta CZ-a. Iz kafića su izašli u 21.20 sati. Ubice su, kako se tada navodilo, čekale u tamnom BMW-u i sve vreme motrile na teretanu i kafić.

Kada je Stanković ušao u svoj "audi A6", kolima je prišao BMW iz kojeg je ispaljen rafal u njega. Tada je ranjen i Milorad Đ., koji je u tom trenutku stajao pored "audija". Vozač BMW-a je dao gas i niz Bačvansku ulicu pobegli su ka gospodara Vučića i zamenili auto.

Kako se tada pisalo, motiv za ubistvo Aleksandra je osim prevlasti na tribinama navodno bilo i "otimanje" na tržištu droge.

Podsetimo, Marković je stajao na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, napadač mu je prišao s leđa i sa kapuljačom. 

Za sada još neidentifikovani napadač ispalio je pet metaka u nastradalog, a on je već prilikom prvih pao na zemlju, a smrtonosan je bio poslednji, kada ga je napadač upucao u glavu.

Pretpostavlja se da je Marković potrčao ka pumpi kako bi lice pucača zabeležile sigurnosne kamere ili kako bi eventualno ustuknuo zbog velikog broja svedoka. Ipak, ispostavilo se da ne mari za ljude, a nakon nekoliko ispaljenih hitaca prišao je i overio Markovića.

Zanimljivo je da ubica nije krio lice, a nije mogao sa sakrije ni karakterističan hod. Nakon zločina, delovalo je da istražitelji pred sobom nemaju težak posao, naročito jer prostor oko teretane, pumpe i "balona" pokriva oko 11 sigurnosnih kamera, od kojih su čak četiri usmerene direktno ka mestu zločina. Ipak, javnost je videla samo snimak sa sportskog balona.

Iako postoji snimak ubistva, do danas niko nije uhapšen. Ipak, članovi klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su sklopili sporazum sa tužilaštvom i dobili manje kazne u zamenu za informacije, tvrde da je upravo klan odgovoran za Kićinu smrt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading