KRIMINALNA BANDA KRVOLOČNIJA NEGO ŠTO SE MISLILO! Monstrumi naručili LIKVIDACIJU Kiće, pa ubistvo pratili uživo: Otkriveni monstruozni detalji - Belivukov pokajnik obelodanio sve

Autor:

Hronika

01.11.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir Marković je bio deo stare ekipe "Alkatraza", još u vreme kada je ovu navijačku grupu predvodio Miloš Radisavljević Kimi, a Veljko Belivuk je bio u stalnom sukobu baš sa pripadnicima ove grupe.

KRIMINALNA BANDA KRVOLOČNIJA NEGO ŠTO SE MISLILO! Monstrumi naručili LIKVIDACIJU Kiće, pa ubistvo pratili uživo: Otkriveni monstruozni detalji - Belivukov pokajnik obelodanio sve

Foto: Republika/Tanjug/R. Prelić

Veljko Belivuk i Ljubomir Marković Kića

Ljubomir Marković Kića, bio je jedan od vođa navijača "Partizana", a ubijen je na današnji dan pre četiri godine u sačekuše u Ulici Grčića Milenka.

Počinilac ubistva do danas nije poznat, a okrivljeni saradnci na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tvrdili su u svojim iskazima da je upravo klan odgovoran za Kićinu smrt.

Marković je postao poznat javnosti od ubistva francuskog navijača Borisa Tatona, koji je pretučen na smrt, nakon čega je osuđen na 30 godina zatvora. Međutim, kazna mu je potom smanjena na 15 godina.

Dok jedni izvori navode da se on posle toga smirio i odlučio da živi mirnijim životom, prema drugima, on se ponovo aktivirao u navijačkoj grupi "Alkatraz".

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ/Facebook.com

 

Kako se navodi, Ljubomir Marković je bio deo stare ekipe "Alkatraza", još u vreme kada je ovu navijačku grupu predvodio Miloš Radisavljević Kimi. Veljko Belivuk je bio u stalnom sukobu sa pripadnicima ove grupe, a sumnjiči se da je jednog od njih, G. V, prošle godine mučio i likvidirao u njegovoj "kući strave" u Ritopeku. U mašini za mlevenje mesa, koja je nađena u tajnom bunkeru u kući u Ritopeku, pronađeni su biološki tragovi G. V, ali i još nekoliko navijača Partizana i Zvezde.

Belivuk naručio Kićino ubistvo?

Policija došla do dokaza da je Veljko Belivuk angažovao plaćenog ubicu koji je u novembru 2019. likvidirao jednog od vođa grobara Ljubomira Markovića Kiću. Motiv ubistva je prevlast na južnoj tribini.

"Upecali smo Kiću"

Okrivljeni saradnik na suđenju Veljku Belivuku tokom davanja iskaza kratko se dotakao ubistva Kiće Markovića.

On je rekao da su primetili da na utakmici na stadionu Čukarički jedna grupa navijača stoji odvojeno, te da je "to bio problem" jer su saznali da grupa ima u planu da ih napadne.

- U danima posle utakmice zamoljen sam da pozajmim "škodu" koju sam koristio i Miljković, Belivuk i braća Budimir su otišli na sastanak sa Dejanom Lazarevićem. Miljković mi je rekao "upecali smo Kiću". Ja sam se najviše interesovao da li je izvršeno neko krivično delo mojim automobilom - rekao je Lalić.

Par dana kasnije Miljković mu je, kako je objasnio, rekao da par dana kasnije bude na nekom javnom mestu sa video nadzorom kako bi ostao trag da nije povezan sa krivičnim delom.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

 

- Na internetu sam video da je Marković likvidiran, a kasnije su mi detaljno o ubistvu pričali Lainović, braća Budimir i Miljković. Za to je bio angaživan Lainović. Dali su mu da obuče kaput jer ima specifičan hod i veći stomak. Parkirana unapred bila je "škoda superb" i posle ubistva je odložio oružje u skrivenu pregradu u "škodi", a potom ga je Miloš Budimir odvezao u štek stan. Auto je bio na mestu koje nisu pokrivale kamere. Par dana kasnije Budimir je angažovao neke momke da u jutarnjim časovima odvezu to vozilo - rekao je Lalić.

Dok mu je Marko Miljković postavljao pitanja, Lalić je ispričao da je Miljković rekao da je "Kića velika štetočina i da treba da bude ubijen". Na pitanje Miljkovića zbog čega to nije sprečio, Lalić je odgovorio: "Zato što sam bio deo kriminalne grupe, čoveče".

Lalić je tada ispričao i da je Lainović morao da nosi kaput jer je "imao veći stomak i čudno je hodao" i dodao da je najverovatnije korišćen kalibar municije devet milimetara jer je Miljković govorio da "ko god mora da se ubije na ulici, treba da bude tim kalibrom". On je dodao da je Lainovića, nakon likvidacije Kiće Markovića, Miljković odveo u stan koji je oteo porodici Vlastimira Miloševića.

- Braća Budimir su prodali auto momku sa stadiona, a oružje je, verovatno, kao i sve - uništeno - rekao je Lalić.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

 

"Miljković gledao ubistvo Kiće"

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji je progovorio o svim zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i do detalja opisao mučenja, ubistva, kasapljenja tela i mlevenje žrtava u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, rekao je da mu je Miljković lično, u dvorištu njegove svoje na Zvezdari, pričao o ubistvu Kiće.

Prisećajući se razgovora koji je vodio s Miljkovićem, rekao je i da mu je Miljković tada otkrio da se tribina posle ubistva Kiće "skockala" i da više nije bilo frakcija, ali da zapravo njega to i ne zanima.

- Tada je rekao da njega tribina nešto i ne interesuje, sem, normalno, zbog pozicije, da ga više interesuju ulični poslovi, ali ne droga, da ga u stvari interesuju samo poslovi oko planiranja ubistava - otkrio je Hrvatin.

Kako je rekao, Miljković mu je usput predložio da ubiju Kiću Markovića. Navodno je smatrao da je to jedini način i da je "tako najbolje kako bi se zaplašile frakcije na Partizanovoj tribini koja je bila razbijena".

- Nije mi mnogo pričao o detaljima, usput mi je ispričao da je lično stajao u blizini pumpe u Grčića Milenka i mislim da mi je rekao da je Marko Budimir bio s njim. Znam da je rekao da je gledao odatle - ispričao je Hrvatin i objasnio da je sve to saznao nekoliko meseci posle ubistva Kiće Markovića.

Hrvatin je naveo i da mu je Miljković rekao da je Ljubomira Markovića Kiću ubio Ljubomir Lainović, sin pokojnog Branislava Lainovića Dugog, žestokog momka iz Novog Sada kod su likvidirali pripadnici Zemunskog klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading