DETE SA POSEBNIM POTREBAMA ISPALO KROZ PROZOR DOK SU ONI IŠLE PO BUREK! Dadilje iz Bečeja dobile NANOGICE - monstrumi kakvi se ne vidjaju!!

Autor:

Hronika

01.11.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv starateljke nesrećnog dečaka M. L. (60) postupak je i dalje u toku.

DETE SA POSEBNIM POTREBAMA ISPALO KROZ PROZOR DOK SU ONI IŠLE PO BUREK! Dadilje iz Bečeja dobile NANOGICE - monstrumi kakvi se ne vidjaju!!

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ

Polciija i Hitna pomoć

Sudsko veće Osnovnog suda u Bečeju prihvatilo je predlog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) iz tog mesta o priznanju krivice LJ. P. (49) i Z. K. (56) zbog krivičnog dela napuštanje nemoćnog dečaka (14), koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj ulici 18 u Bečeju i određilo im kućni zatvor uz nošenje nanogice i elektronski nadzor.

Protiv starateljke nesrećnog dečaka M. L. (60) postupak je i dalje u toku. Ona je zadržana u pritvoru u kome se nalazi od početka procesa zbog pritiska javnosti.

- Tužilaštvo u Bečeju je 28. septembra 2023. godine, podneo ovom sudu optužni predlog protiv optužene M. L. zbog krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta i krivičnog dela napuštanje nemoćne osobe, a protiv optuženih LJ. P. i Z. K. zbog krivičnog dela napuštanja nemoćnog deteta. OJT u Bečeju dostavio je sudu sporazum o priznanju krivičnog dela sa optuženom LJ. P. sa predlogom da joj se protiv ukine. Nakon održanog ročišta o sporazumu o priznanju krivičnog dela, sud je doneo presudu i optuženu proglasio krivom za krivično delo napuštanja nemoćnog deteta i osudio je na kaznu zatvora od šest meseci, koju treba da izdržava na adresi stanovanja uz primenu mera elektronskog nadzora - navode nadležni iz Osnovnog suda u Bečeju.

Nekoliko dana kasnije OJT u Bečeju je dostavio sudu sporazum o priznanju krivičnog dela i sa optuženom Z.K.

- Povodom podnetog predloga nakon održanog ročišta o sporazumu o priznanju krivičnog dela, sud je doneo presudu da optuženu Z. K. oglasi krivom za izvršenje krivičnog dela napuštanje nemoćnog deteta i osudio je na kaznu zatvora od jedne godine, koju optužena treba da izdržava na adresi stanovanja uz primenu mera elektronskog nadzora - kažu u Osnovnom sudu u Bečeju uz napomenu da krivični postupak protiv M. L. još nije okončan, i da je pritvor protiv nje produžen.

Hraniteljka dečaka sa posebnim potrebama je na saslušanju rekla da je tog dana krenula na more i da je brigu o dečaku poverila Z. K., koja joj je rođaka. O odlasku na odmor je usmeno obavestila i Centar za socijalni rad u Novom Bečeju.

- Z. K. i njena gošća Lj. P. su bile u stanu, a onda su u jednom momentu otišle da kupe burek, a dečak je ostao sam bez nadzora. One su rekle da su se napolju zadržale manje od pola sata – ispričao je izvor upoznat sa tokom istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading