KRVAVA DRAMA KOD HORGOŠA: Tri migranta mrtva u brutalnom obračunu! Policija uhapsila grupu krijumčara oružja!

Autor: IRUZANI SUKOB MIGRANATA HORGOS

Hronika

28.10.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče rano ujutru, nedaleko od državne granice kod Horgoša, odigrala se jeziva scena nasilja.

KRVAVA DRAMA KOD HORGOŠA: Tri migranta mrtva u brutalnom obračunu! Policija uhapsila grupu krijumčara oružja!

Foto: MUP Srbije

 U međusobnom vatrenom obračunu, tri migranta su izgubila život u napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra AD "Bačka". Kako saznajemo, sukob je izbio između dve grupe migranata iz Avganistana, a ispaljeni hici odjekivali su u tišini jutra.

Prema informacijama koje smo dobili od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske su uhapšeni u opsežnoj akciji koju je sprovela policija u Kikindi. Oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Ova hapšenja predstavljaju samo deo sve većeg problema koji se javlja u Horgošu i Martonošu, gde su migranti sve češće umešani u krijumčarenje i činjenje krivičnih dela.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

 

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izrazio je zabrinutost zbog ovakvih incidenata i istakao da će država preduzeti oštre mere ukoliko se situacija ne reši u skorije vreme.

"To su njihovi međusobni obračuni, ali da budem sasvim otvoren - nije prvi put da sam pričao sa ministrom unutrašnjih poslova. Imam poverenje u srpsku policiju i srpske policajce, ali rekao sam ministru Gašiću 'Ili ćete da uradite stvari koje morate da uradite, ili ćete mi reći da niste to u stanju i skloniti se, uvešću vojsku, to ćemo da raščistimo, pohapsimo i smestimo iza rešetaka dok ste rekli keks u roku od 24 sata, sve'", izjavio je predsednik.

Ova tragična situacija samo je još jedan dokaz da je migrantska kriza u Srbiji dostigla kritičnu tačku. Migranti se sve češće sukobljavaju međusobno, a krijumčari oružja iskorišćavaju njihovu očajničku situaciju. Građani Horgoša i Martonoša su sve više zabrinuti za svoju bezbednost i traže oštre mere protiv migranata koji čine krivična dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading