ZBOG OVOGA SE DEČAK (12) UBIO? Novi stravični detalji tragedije u Sjenici, mališan se obesio kanapom za vezivanje bala sena!

Autor:

Hronika

27.10.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečaka (12) koji je sebio oduzeo život u Sjenici deca zadirkivala, a u subotu, kada se ubio, dogodilo se nešto što ga je uplašilo.

ZBOG OVOGA SE DEČAK (12) UBIO? Novi stravični detalji tragedije u Sjenici, mališan se obesio kanapom za vezivanje bala sena!

Foto: Photo by Eva Blue on Unsplash

Samoubistvo

U subotu u selu Gradac kod Sjenice, dečak (12) je nakon igre sa drugovima, oduzeo sebi život, tako što se obesio o drvo na brdu iznad kuće. Hitna pomoć je odmah po pozivu stigla na lice mesta, ali dečaku nije bilo spasa.

Kako se navodi, dečaka su pronašli obešenog za konopac koji se koristi za vezivanje bala sena.

Porodica dečaka je živela u teškim uslovima, ali poznanici porodice kažu da je dečak i pored sve nemaštine bio dobar đak i išao redovno u školu. Ipak, sumnja se da je zbog više stvari mališan odlučio da digne ruku na sebe, te da su ga deca zadirkivala jer je navodno mucao.

- Bio je jako inteligentan, matamatiku je obožavao i iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Dečaka su zbog mucanja često ismejavali ali on se trudio da to stoički podnese. Bio je borac i ponosit, iako uslove za život gotovo nije ni imao. Za njega i njegovu porodicu je bilo objavljeno nekoliko apala za pomoć kako bi mogli da žive život dostojnog čoveka. Uz pomoć dobrih ljudi napravljena im je nova kuća - rekao je poznanik porodice za Alo i dodao da je dečak u subotu izgubio mobilni telefon koji je pozajmio od druga.

- Bio je odgovoran i to što mu se desilo ga je mnogo potreslo. Za gubitak telefona nije smeo roditeljima da kaže. Međutim rekao je rođaki, a ona mu je prokomentarisala „Crni sine, što nisi pazio, grdiće te majka“. Nedugo posle toga, dečak je pronađen obešen. U razgovoru sa porodicom, oni su mi rekli da je mališan imao sucidne misli, ali na to nisu obračali pažnju, jer je život tek bio pred njim - rekao je prijatelj porodice.

Motiv zašto se mališan odlučio da digne ruku na seb za sada nije zvanično poznat.

Direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović rekao je za medije da ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti - rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tea

27.10.2023 13:59

O bože, koja tuga koji god bio razlog da si djete oduzme život. Ne samo sta su bili siromašni već je djete bilo i zapušreno od roditelja. Zamisli da djete od 12 godina ima suicidne misli i da roditelji ne mare za to. Strašno!

Nikola

27.10.2023 14:05

Šta je potrebno da dete od 12 godina digne ruku na sebe??Gde mi to živimo,koje su to vrednosti,mobilni telefon?Mucanje??Pa život je bio pred njim a društvo ga nateralo da odbaci život zbog gluposti!Naša sramota i mladi život koji niko ne može da vrsti je otišao u zaborav.