KRENULE NA MAGNETNU REZONANCU GLAVE, A OTIŠLE PRAVO U SMRT: Uzrok pogibije majke i ćerke kod Velike Plane

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovani je rađena magnetna rezonanca zbog sumnje da ima tumor na mozgu i da ne bi zakasnile kod lekara u Beograd, pokušale su da pretrče auto-put, kaže jedna poznanica majke Snežane.

KRENULE NA MAGNETNU REZONANCU GLAVE, A OTIŠLE PRAVO U SMRT: Uzrok pogibije majke i ćerke kod Velike Plane

Foto: Printscreen/Map

Na groblju u Krnjevu sahranjene su juče Snežana Š. (46) i njena ćerka Jovana T. (17), koje su poginule u saobraćajnoj nesreći kod tog sela.

Njih dve su nastradale pretrčavajući auto-put, a razlog ovog nepromišljenog čina je želja majke da sačuva život bolesnom detetu.

Jovani je, naime, rađena magnetna rezonanca glave zbog sumnje da ima tumor na mozgu, pa su krenule u Beograd da bi im lekar pročitao rezultate, a u strahu da im ne pobegne autobus pošle su "prečicom", preko šest kolovoznih traka, što se, na kraju, ispostavilo kobnim.

Na njih je u punoj brzini naleteo audi kojim je upravljao bugarski državljanin A. M. S. (20) i na mestu ih ubio.

Republika

Foto: Promo

 

NOSILA REZULTATE

- Snežanina sestra, a Jovanina tetka, imala je tumor na mozgu i s obzirom na to da se ćerka žalila na glavobolje, htele su da provere da slučajno i ona nema isti problem. Uradile su magnetnu rezonancu i nekoliko dana pre nesreće su išle u Beograd da im specijalista pogleda rezultate. Pošto lekar nije tog dana bio na poslu, njima je prebačen termin za četvrtak. Iz straha da ne zakasne na autobus, njih dve nisu krenule pešačkim putem ka autobuskom stajalištu, već su pokušale da pretrče auto-put. Iako autobus još nije bio na vidiku, Snežana se plašila da ih vozač neće videti ako krenu dužim putem i neće uopšte stati, a onda bi zakasnila s Jovanom na pregled - kaže jedna Snežanina bliska poznanica za Srpski telegraf.

MUŽ UMRO OD SRCA

Da tuga bude veća, Snežana je bila samohrana majka, koja je imala dva braka iza sebe. Prvi muž joj je umro kad je Jovana bila mala, a s drugim mužem, s kojim takođe ima ćerkicu, koja ima sedam godina, razišla se i vratila u roditeljski dom. Ona je pre povratka u Krnjevo živela u Smederevu.

- Prvi suprug joj je umro do srca, a Snežana se posle nekog vremena udala drugi put. S tim drugim mužem se nije najbolje slagala, pa se vratila kući. Radila je, mučila se za svoju decu iako je dobijala alimentaciju za mlađu ćerku. Redovno je s Jovanom odlazila na grob prvom mužu, a eto sada i njih dve odoše kod njega - priča poznanica.

Druga komšinica kaže da se Snežanin otac ponudio da ih odveze tog jutra u Beograd, ali je ova to odbila.

- Snežanina majka mi je rekla i da se njen otac ponudio da ih vozi kod lekara, ali Snežana verovatno nije htela da ga muči jer je čovek invalid. Ko zna, možda ju je je sama sudbina naterala da tako uradi - rekla je komšinica.

Podsećamo, nesreća se dogodila u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, oko šest sati. Vozač koji je usmrtio Snežanu i Jovanu testiran je na alkohol i psihoaktivne supstance i bio je negativan.

Deda se ponudio da ih odveze u Beograd, ali Snežana nije htela da ga muči jer je i on bolestan.

Bila odlična učenica

Jovana je išla u Mašinsko-energetsku školu GOŠA u Smederevskoj Palanci i bila je odličan đak, sa svim peticama. Njeni drugari iz škole, ali i iz sela, došli su odmah kada su čuli za nesreću.
- Dolazili su drugovi i drugarice da vide šta se desilo. Sada vidimo koliko su je deca volela - rekla je jedna od komšinica iz Krnjeva.

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs

 

Pretrčavanje nije retkost

Meštani Krnjeva kažu da ovo nije prvi put da neko kod njihovog sela pretrčava auto-put i da su se, i pre ove, dešavale nesreće.

- Nama je auto-put odmah na izlasku iz sela. Nije ovo prvi put da neko pretrčava, ali mnogo je opasno: Postoji podvožnjak kojim se ide desetak minuta duže i koji je bezbedan, ali eto uvek ima neko ko žuri - kaže komšinica nastradalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading