''PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA MILENA LAŽE!'' Marković o suđenju za silovanje glumice: Banalizuju njenu traumu!

Autor:

Hronika

20.10.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anita Marković progovorila je o suđenju Miki Aleksiću, otpuženom za silovanje glumice Milene Radulović.

''PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA MILENA LAŽE!'' Marković o suđenju za silovanje glumice: Banalizuju njenu traumu!

Foto: E-Stock_Caslav_Vukojicic, RepublikaNewsTV

Zoran Jakovljević, Milena Radulović, Mika Aleksić

Glumica Milena Radulović juče je svedočila na suđenju Miroslavu Miki Aleksiću, koje je održano u Višem sudu u Beogradu. On je optužen za krivična dela nedozvoljene polne radnje i silovanje, a glumica je otkrila kroz šta je sve prolazila, te priznala da je u jednom trenutku želela sebi da oduzme život.

Republika

Foto: ATA Images

Milena Radulović

O suđenju Aleksiću, a prvenstveno o njegovon braniocu i pitanjima koje postavlja Radulovićevoj, javnost priča naširoko, a sudija ga je nekoliko puta opomenuo i na kraju kaznio sa 100.000 dinara.

Naredno suđenje zakazao je za 23. novembar.

Republika

Foto: ATA Images

Miroslav Mika Aleksić

Anita Marković, iz udruženja Ženska solidarnost, danas je govorila o detaljima sa suđenja i načinom na koji se Aleksić brani.

- Aleksić ima pravo da se branim svim sredstvima, jasno mi je da je tako dozvoljeno po zakonu. Po njegovim pitanjima, možemo da vidimo, kao da mu je cilj da se žrtvi i ženama koje svedoče, destabilizuju, da se možda čak dođe i do odustajanja od procesa jer sva njegova pitanja aludiraju na to da ona laže. Te spominju kako se obukla, te zašto nije pobegla. Sve je to banalizacija same traume seksualnog nasilje. Čak i nauka govori o tome da pri nasilju, osobe mogu imati najrazličitije reakcije. Može biti reakcija borbe, bežanja, pa čak i zamrzavanja - rekla je Anita Marković za Kurir.

Republika

Foto: Printscreen/RTS

Anita Marković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading