RUČNE BOMBE, KALAŠI I PIŠTOLJI! BLAŽIĆI KAO DA SU SE ZA RAT SPREMALI! Radiša na tavanu držao arsenal oružja - sad mu preti 20 godina ROBIJE! (FOTO)

Autor:

Hronika

18.10.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, u kući u kojoj je živeo, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja.

RUČNE BOMBE, KALAŠI I PIŠTOLJI! BLAŽIĆI KAO DA SU SE ZA RAT SPREMALI! Radiša na tavanu držao arsenal oružja - sad mu preti 20 godina ROBIJE! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

U optužnici koja je podignuta protiv Uroša Blažića zbog opravdane sumnje da je ubio devet, a ranio 12 osoba u selima Dubona i Malo Orašje navodi se i da je njegov otac, Radiša Blažić, svom sinu dao kuću na korišćenje u kojoj je bio arsenal oružja.

Radiši se na teret stavljaju krivična dela - nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom - teško delo protiv opšte sigurnosti.

Foto: MUP Srbije

 

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, u kući u kojoj je živeo, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i da to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854.38 grama, kao i različite delove za oružje.

Pored toga, Radiša Blažić se tereti da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača "Zastava", model M70 AB2, pištolj marke "Tokarev TT-33", kao i municiju za navedeno vatreno oružje, jednu ručnu bombu M52, jednu ručnu bombu M75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, a potom je istu nakon kupovine kuće koja se nalazi u Šepšinu, tamo preneo i držao neobezbeđene na tavanu kuće, omogućivši tako svom sinu okrivljenom Urošu, kome je navedenu kuću dao na korišćenje, da dođe u posed ovog naoružanja i da ga koristi vežbajući pucanje iz označene automatske puške i pištolja u podrumu kuće i džak peska, a koju automatsku pušku, pištolj i municiju je potom koristio 4. maja tokom masakra.

Foto: MUP Srbije

 

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući u pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas u 10 sati optužnicu protiv Uroša Blažića zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio 9, a ranio 12 osoba. Optužnicom se Blažiću na teret stavlja teško ubistvo za koje je, zaprećena kazna zatvora 20 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading