OCU UROŠA BLAŽIĆA PRIVREMENO ODUZETA SVA IMOVINA! Porodici ubice iz Malog Orašja zabranjeno raspolaganje pokretnim stvarima!

Autor:

Hronika

18.10.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je zabranjeno raspolaganje i opterećenje popisanih pokretnih stvari, a sve u cilju obezbeđenja naplate naknade štete oštećenoj porodici.

OCU UROŠA BLAŽIĆA PRIVREMENO ODUZETA SVA IMOVINA! Porodici ubice iz Malog Orašja zabranjeno raspolaganje pokretnim stvarima!

Foto: Foto, ilustracija: Instagram, Shutterstock

Rešenjem Višeg suda u Smederevu Radiši Blažiću, ocu Uroša Blažića koji je 4. maja počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje, prošle nedelje određena je privremena mera i zabranjeno raspolaganje, odnosno opterećenje pokretnih stvari u njegovoj svojini.

U skladu sa rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, dana 11.10.2023. godine, postupajući javni izvršitelj izvršio je popis pokretnih stvari koje se nalaze u porodičnoj kući osumnjičenog Radiše Blažića u selu Dubona kod Mladenovca.

Osumnjičenom je zabranjeno raspolaganje i opterećenje popisanih pokretnih stvari, a sve u cilju obezbeđenja naplate naknade štete oštećenoj porodici.

Radiši Blažiću se stavlja na teret da je izvršio krivična dela – nedozvoljena proizvodnja, držanjje, nošenje i stavljanje u promet oružja i ekspolizivnih materija u sticaju sa krivičnim delom – teško delo protiv opšte sigurnosti.

„Teško delo protiv opšte sigurnosti se okrivljenom Radiši Blažiću stavljaju na osnovu njegovih DNK tragova pronađenih na oružju koje je njegov sin, Uroš Blažić, koristio kada je zapucao na ljude koji su popravljali ogradu na ulasku u selo Dubona“, pišu beogradski mediji.

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša Blažić u kući u kojoj je živeo, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i da to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854.38 grama, kao i različite delove za oružje.

Pored ovog, istom se stavlja na teret da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mahanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača „Zastava“, model M70 AB2, pištolj marke „Tokarev TT-33“, kao i municiju za navedeno vatreno oružje, jednu ručnu bombu M52, jednu ručnu bombu M75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, a potom je istu nakon kupovine kuće koja se nalazi u Šepšinu, tamo preneo i držao neobezbeđene na tavanu kuće, omugućivši tako svom sinu okrivljenom Urošu, kome je navedenu kuću dao na korišćenje, da dođe u posed ovog naoružanja i da ga koristi vežbajući pucanje iz označene automatske puške i pištolja u podrumu kuće i džak peska, a koju automatsku pušku, pištolj i municiju je potom koristio 4. maja tokom masakra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading