JEDAN OD KOPAČA TUNELA UHAPŠEN U STOKHOLMU U EKSTRADICIONOM PRITVORU! Crna Gora mora da pošalje zamolnicu kako bi bio izručen - oglasili se iz Vlade

Autor: Informer

Hronika

17.10.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Vlade Crne Gore su rekli da će zamolnica biti poslata i da tu nema nikavih problema.

JEDAN OD KOPAČA TUNELA UHAPŠEN U STOKHOLMU U EKSTRADICIONOM PRITVORU! Crna Gora mora da pošalje zamolnicu kako bi bio izručen - oglasili se iz Vlade

Foto: Twitter

Vladimiru Eriću (32) iz Loznice koji je prošlog petka uhapšen na aerodromu u Stokholmu određen je ekstradicioni pritvor i Crna Gora koja ga potražujeje zbog umešanosti u kopanje tunela kojim je provaljeno u sudski depo u Podgorici, ima 18 dana od trenutka kada je pritvoren da pošalje zamolnicu švedskim vlastima za njegovo izručenje.

Iz Vlade Crne Gore su za medije rekli da će zamolnica biti poslata i da tu nema nikavih problema.

Podsetimo, Vladimir Erić je uhapšen po Inteprolovoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora i to u trenutku kada je pokušao da napusti Švedsku i avionom se vrati u Beograd. 

On je na poternici bio od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Erić i njegovi sugrađani iz Loznice Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) osumnjičeni su da su od kraja jula do 11. septembra kopali tunel iz suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, a potom iz njega ukrali više komada oružja i neutvrđeni broj dokumenata.

Foto: Uprava carina

 

Policija je utvrdila da su Jovanović i Marković iz Crne Gore pobegli istog dana kada je otkriveno da je sudska prostorija obijena, a za Erića nisu imali precizne podatke kuda je i kako napustio državu. Utvrđeno je da je Jovanović, kada se domogao Bijelog Polja, u Srbiju pobegao taksijem, a da su Markovići autobusom otišli u Foču. Za njima trojicom policija traga.

Osim četvorke iz Loznice, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici za obijanje depoa Višeg suda osumnjičilo je i Podgoričanku Katarinu Baćović, Ivicu Piperovića, Nikolu Milačića i Predraga Mirotića. Tuzanin Marijan Vuljaj osumnjičen je da je Katarini Baćović pomagao da se krije i beži od policije.

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a Baćović, Piperović, Milačić i Vuljaj 12. oktobra.

Vuljaj i Baćović pred policijom su priznali krivicu i optužili ostatak krimi-ekipe.

Prema spisima iz istrage, Baćović je odmah nakon hapšenja ispričala šta je sve činila za grupu koja je kopala podzemni tunel i obila depo Višeg suda u Podgorici. Negirala je, međutim, da je znala čime se oni tada bave.

Navodno, rekla je i da je u sve to uvukao Milačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading