ZAŠTO SE ZA MAJKU NE TRAŽI MAKSIMALNA KAZNA? Toma Fila o slučaju 'Ribnikar'': Nikad u životu nisam video toliku optužnicu!

Autor:

Hronika

11.10.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Toma Filma o optužnici za slučaj ''Ribnikar''.

ZAŠTO SE ZA MAJKU NE TRAŽI MAKSIMALNA KAZNA? Toma Fila o slučaju 'Ribnikar'': Nikad u životu nisam video toliku optužnicu!

Foto: ATA Images

Toma Fila

Advokat Toma Fila prokomentarisao je optužnicu protiv Miljane Kecmanović, majke Koste Kecmanovića koji je 3. maja u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' ubio devet vršnjaka i školskog čuvara, dok je šest osoba ranio.

- U životu nisam video toliku optužnicu. Verovatno je tužilac bio impresioniran, kao i svi mi, veličinom zlodela koje je učinjeno i činjenicom da je izvršilac krivično neodgovoran, i prvi put se postavlja pitanje kod roditelja. Tužilac je želeo da opiše sve što se desilo, zato je toliko velika optužnica. Najveću optužnicu koju sam ja imao je sudar aviona u Zagrebu, kada sam branio prvooptuženog, koja je imala tridesetak strana - naveo je Fila za K1 i dodao da je neposrednu optužnicu moguće podneti samo ako su iz istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića, proizišli dokazi koji dozvoljavaju da se ona neposredno optuži.

Republika

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

- To krivično delo za koje se ona tereti je do tri godine, a traženo je dve i po. Ne znam kako je tužilaštvo procenilo tih šest meseci da ne traži maksimum - rekao je advokat i istakao da je Tužilaštvo moralo da podigne optužnicu jer je od zločina prošlo više od pet meseci, a da osumnjičeni u pritvoru može da provede najviše šest meseci, nakon čega Tužilaštvo ili podiže optužnicu ili ga pušta na slobodu.

- Sam događaj je jedinstven u svetu. Nikada se to nije desilo na zemaljskoj kugli, ono što se desilo u školi 'Vladislav Ribnikar' i zato je glavni tužilac održao konferenciju, kako bi predstavio svoju optužnicu koja je napisana na 274 strana - rekao je on.

Republika

Foto: Facebook

Porodica Kecmanović

Fila smatra da će maloletni K.K. do kraja života ostati u psihijatrijskoj ustanovi jer će biti opasan za sebe i po okolinu time što je pokazao.

- On mora da završi osnovnu školu, a može da uči gimnaziju i da studira na daljinu. Ne verujem da će više ikada biti pušten na slobodu. Već je sada promenjen pravilnik, da majka više ne mora da daje suglasnost, nego da može i nadležni organ da ga pošalje u psihijatrijsku ustanovu - izjavio je on i dodao:

- Najbitnije je neuropsihijatrijski nalaz. On će dati rezultat. Nisam za to da bude tajno suđenje. Kada se budu saslušavali maloletnici, taj deo može da bude tajni, ali iskaz optuženih, tragovi, rekostrunkcija, uviđaj mislim da bi trebalo da bude javno - zaključio je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Tanja

12.10.2023 08:10

Da li majku brane advokati,advokatske kancelarike iste koje su ucestovale u sudjenjima za koje je majka najmladjeg masovnog ubice na svetu vestacila pred sudovima?

Marina

12.10.2023 13:15

@Tanja - Imas li ti druge brige u zivotu?! Ako nemas samo da znas ima puno pedofila, seksualnih manijaka, bolesnika raznih, krvolocnih ubica a ti se uhvatila za ovo dete..

Toni

13.10.2023 22:31

@Marina - To nije dete, to je MASOVNI UBICA Zasto majka nije u zatvoru