ODELJENJE VII/2 DOBILO POSEBAN STATUS: Krivično nedogovorno dete je izvršilo najteži zločin u istoriji naše zemlje!

Autor:

Hronika

11.10.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović otkrio je detalje optužnice protiv roditelja Koste Kecmanovića, pa se osvrnuo i na odeljenje VII/2.

ODELJENJE VII/2 DOBILO POSEBAN STATUS: Krivično nedogovorno dete je izvršilo najteži zločin u istoriji naše zemlje!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Nikola Mutić

Kosta Kecmanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv oca dečaka-ubice Koste Kecmanovića, Vladimira Kecmanovića, kao i protiv majke Miljane Kecmanović.

Kako je rekao glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, ovo je najteži zločin u istoriji naše zemlje.

- Krivično neodgovorno dete od 13 godina je izvršilo najteži zločin u istoriji naše zemlje - rekao je tužilac Stefanović i istakao da je Više javno tužilaštvo u Beogradu predano radilo na ovom predmetu i podiglo optužnicu koja je napisana na 267 strana.

Republika

Foto: promo/printscreen/facebook

Kosta Kecmanović

- Okrivljeni je optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana obučavao svog sina da rukuje oružjem i municijum, te da gađa u mete silueta ljudi, kako da stoji i kako da diše prilikom upotrebe oružja. Optužnica je prosleđena sudu na odlučivanje, a tužilaštvo je zatražilo da ocu bude produžen pritvor, kao i da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora - rekao je Stefanović.

On je istakao i da su učenici odeljenja VII/2 dobili poseban status.

- Svi učenici odeljenja VII/2 su dobili status oštećenih, bilo da su ranjeni ili ne, jer su preživeli traumu gledajući kako njihov školski drug puca u njihove drugare. Radi zaštite njihovih prava, tužilaštvo je sudu predložilo da se isključi javnost tokom glavnog pretresa - istakao je glavni tužilac.

Republika

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

Stefanović je objasnio i zbog čega je optužnica podignuta protiv majke Koste Kecmanovića.

- Zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Ona je optužena jer je neovlašćeno držala municiju, s obzirom na to da je tokom istrage na jednom od metaka pronađen njen DNK na jednoj čauri u kabinetu istorije.

Republika

Foto: Instagram, twitter

Miljana Kecmanović

Inače, tokom istrage je utvrđeno da otac nije adekvatno obezbedio oružje, te da je oružje sa šest pripadajućih okvira je bilo upakovano u jednom plastičnom koferu s jednim katancem sa šifrom, a pripadajuća municija u drugom plastičnom koferu bez katanca.

- Okrivljeni je držao neobezbeđeno vatreno oružje u koferima za transport oružja i municije, umesto u sefu, koji se nalazio pričvršćen za zid u ormaru u hodniku. Okrivljeni je na taj način omogućio detetu da dođe u posed oružja, za koje ga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu, i to pištolja marki „češka zbrojevka“ i „ruger“, za čije je nabavljanje i držanje on posedovao odobrenje nadležnog organa - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading