OPTUŽNICA I PROTIV MILJANE KECMANOVIĆ: Na čauri u kabinetu istorije nađen njen DNK!

Autor:

Hronika

10.10.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je za Miljanu Kecmanović tražilo 2,5 godine zatvora.

OPTUŽNICA I PROTIV MILJANE KECMANOVIĆ: Na čauri u kabinetu istorije nađen njen DNK!

Foto: Youtube. Facebook

Porodica Kecmanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas podiže optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića (47), oca dečaka koji je 3. maja u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Upravo je u tužilaštvu počela konferencija šefa Višeg tužilaštva Nenada Stefanovića ovim povodom.

Zbog ogromne paznje ne samo našee nego javnost u zemlji, regionu i vitavom svetu obratio se tužilac zahvalivši se svim državnim organima koji rade na slučaju u najvecem zločinu u istoriji  Srbije. 

- Želim da zahvalim svima koji su bili uključeni u istragu. Ovaj slučaj je veoma specifičan. Optužnica je napisana na 267 strana. Sproveli smo istragu koju su vodila dva javna tužioca i pripadnici MUP. Danas je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv oca dečaka. U istrazi je utvrđeno da je oružje držao u transportnim koferima, umesto u sefu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Nenad Stefanović

Otac se, podsetimo, sumnjiči da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Takodje, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakonu o oružnju i municiji i suprotno Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Biće podignuta optužnica i protiv Mijane Kecmanović jer je na čauri u kabinetu istorije pronađen DNK koji pripada majci dečaka ubice.

- Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je tužilac Stefanović.

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

Predsednik Streljačkog kluba Partizan Ratko I. je takođe optužen.

- Dao je lažan iskaz, tako što je tvrdio da nije video dečaka kako puca već ga je jednom video na kameri i naložio da izađe napolje. A takav iskaz je suprotan onome što je prikupljeno u istrazi - rekao je Stefanović i dodao da je iz streljačkog kluba je optužen i Nemanja M.

Vladimir Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja kada je njegov sin u OŠ "Vladislav Ribnikar" napravio masakr u kojem je ranio jos petoro dece i nastavnicu.

Foto: Printscreen/YouTube

Vladimir Kecmanović

Miljana Kecmanović se i dalje nalazi na slobodi, ali će i za nju biti predložen pritvor u skladu sa optužnicom.

Za Vladimira tužilastvo je tražilo 12 godina zatvora, 2,5 godine za Miljanu i oko 3 godine za vlasnika i radnika streljane u kojoj je Kosta obučavan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading