PREVARANTI OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA 18 MILIONA EVRA! Oduzeti im polovni automobili, luksuzni satovi, novac...

Autor:

Hronika

04.10.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada je prilikom pretresa oduzeto 101. 170 evra, 28.000 švajcarskih franaka, 2.544.000 dinara

PREVARANTI OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA 18 MILIONA EVRA! Oduzeti im polovni automobili, luksuzni satovi, novac...

Foto: shutterstock

Policija

Na području Subotice u toku je velika akcija MUP u kojoj je uhapšeno više od 20 lica članova OKG koja su podnosila falsifikovanu dokumentaciju prilikom uvoza polovnih motornih vozila čime je pričinjena šteta za Budzet Republike Srbije u više milionskom iznosu.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, osumnjičeni su budžet Republike Srbije oštetili za 18 miliona evra.

Do sada je prilikom pretresa oduzeto 101. 170 evra, 28.000 švajcarskih franaka, 2.544.000 dinara, 8 luksuznih PMV, 2 roleksa i jedan Brajtling, poslovna dokumentacija, pečati i računari.

Oglasilo se tužilaštvo

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK i Sektorom poreske policije danas je na teritoriji Novog Sada i Subotice lišeno slobode 22 lica i to: R.Š., S.K., Z.K., A.K., S.V.K., T.K., Ž.A., M.M., S.V., J.V., A. V., N.N., D.R., M.G., M.S., A.H., D.T., M.E., S.Đ., A.F., V.M. i M.B.P., zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Organizator R.Š. je organizovao ovu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom su poslovali sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji. Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila. Reč je računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima. U periodu od 1. februara 2019. do danas (3. oktobra) uvezeno je 39. 078 polovnih motornih vozila. Time je budžet Republike Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu

dinara.

Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije ova organizovana kriminalna grupa je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu u od 1. 179.300 eura, a špediteri 2. 735.460 evra.

Pretresanje prostorija je u toku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading