TRAGEDIJA NA MATURSKOJ EKSKURZIJI! Krenuli iz Sremske Mitrovice za Italiju, sačekao ih OGROMAN ŠOK!

Autor:

Hronika

04.10.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač autobusa je preminuo nakon šesnaest sati vožnje prema Severnoj Italiji.

TRAGEDIJA NA MATURSKOJ EKSKURZIJI! Krenuli iz Sremske Mitrovice za Italiju, sačekao ih OGROMAN ŠOK!

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ

Grupa od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice, koji su krenuli na svoje maturantsko putovanje ka Severnoj Italiji, bila je duboko pogođena tragičnim događajem. Juče je vozač njihovog autobusa preminuo nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u potresu i zabrinutosti, piše Ozon media.

Ovo maturantsko putovanje sastojalo se od nekoliko etapa, počevši od vožnje prema Ljubljani, uz planiran odmor, te daljeg puta prema Lido di Jesolu, gde se desila ova tragična situacija.

Nesrećnog vozača su prvo primetili neki od maturanata, koji su potom obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je uzrok možda bio srčani udar.

Vozači autobusa prolaze stroge provere pre putovanja kako bi se osiguralo da nisu pod uticajem psihoaktivnih supstanci ili alkohola, i da su se pridržavali zakonom propisanog vremena odmora. Takođe, vozači moraju imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi lekara, srčani udar može zadesiti čak i mlade osobe, ali se pretpostavlja da je moguće da je vozač već nekoliko dana osećao simptome. Važno je napomenuti da prisustvo simptoma ne nužno vodi ka ovakvoj tragičnoj smrti.

Maturanti u šoku!

Kako saznajemo od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko devojčica plaču. Ne znaju kako da reaguju.

- Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 dece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu ekskurziju. Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj deci. Deca su nam nagovestila da su primetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provere moraju rigoroznije sprovoditi. Deca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sedimo u kući i jedinu utehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu, kada čuješ ovakvu vest - priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremske Mitrovice sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, da li će nastaviti put još uvek nije poznato.

Ekskurzija mitrovačkih maturanata se realizuje preko novosadske agencije i trebalo je da traje pet dana.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kiki

04.10.2023 12:21

Zar nema 2 vozača?