KLJUČNI SVEDOK "JOVANJICE" IZBEGAO I DANAŠNJE SVEDOČENJE! Mali Senta opet pobegao od suda! MILENKOVIĆ NAJAVLJIVAO TEŠKE OPTUŽBE PROTIV VLASTI, PA ZAĆUTAO

Autor:

Hronika

26.09.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo je da nekadašnji prvi čovek odeljenja za droge beogradske policije dosad uopšte nije svedočio u ovom postupku uprkos tvrdnjama opozicionih medija da će na sudu "svašta ispričati" o navodnim vezama vrha vlasti s vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom.

KLJUČNI SVEDOK "JOVANJICE" IZBEGAO I DANAŠNJE SVEDOČENJE! Mali Senta opet   pobegao od suda!  MILENKOVIĆ NAJAVLJIVAO TEŠKE OPTUŽBE PROTIV VLASTI, PA ZAĆUTAO

Foto: Printscreen

Inspektor Slobodan Milenković, zvani Mali Senta, ni sutra neće svedočiti u postupku "Jovanjica 1", izjavio je advokat Zdenko Tomanović i dodao da je njegov klijent zamolio sud da se svedočenje odloži za kraj novembra. Tada će, dodao je Tomanović, Milenković, prema stavu lekara, biti u stanju da se pojavi na sudu.

Đukanović: Jadno, kukavički i providno

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Đukanović

 

Na još jedno odlaganje Sentinog svedočenja reagovao je Vladimir Đukanović, Koluvijin branilac.

- "Hrabri inspektor" ipak neće doći da svedoči. Hoće navodno krajem novembra. Da izmišlja događaje pred izbore. Jadno, kukavički i providno - napisao je Đukanović na Tviteru.

Zanimljivo je da nekadašnji prvi čovek odeljenja za droge beogradske policije dosad uopšte nije svedočio u ovom postupku uprkos tvrdnjama opozicionih medija da će na sudu "svašta ispričati" o navodnim vezama vrha vlasti s vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom.

Tako je nedeljnik NIN još u junu pisao da je Sentin tim predao Tužilaštvu za organizovani kriminal pismeni zahtev da se otvori i proces "Jovanjica 3" i da će to biti razlog za njegovu smenu.

- U zahtevu koji je potpisao inspektor Milenković ispred svog tima traži se od tužilaštva da se istraga dovede do kraja "u vezi s finansiranjem, logistikom, distribucijom i podrškom na državnom nivou za proizvodnju marihuane na Jovanjici", koja je u već postojećim optužnicama opisana kao najveća plantaža ove nedozvoljene biljke u Evropi. U pismenom zahtevu su navedena i neka konkretna imena, kao i da postoji više N. N. počinilaca za koje inspektori imaju operativna saznanja i čija imena i ulogu imaju nameru da otkriju - tvrdio je NIN.

S obzirom da to da Milenković i dalje odbija da se pojavi na sudu, pozivajući se na bolest, ispada da je sve bilo u stilu "tresla se gora, rodio se miš", a od gromoglasnih najava "razotkrivanja" ni traga ni glasa. Time pada u vodu i teza Đilasove potpredsednice Marinike Tepić, koja je oštro osudila odluku o zakonskoj smeni Milenkovića i Mitića.

- Smenili su ih 10 dana uoči Milenkovićevog svedočenja za "Jovanjicu", koju je otkrio. Ovo je osveta. Odluka političkog vrha policije da bi se sprečila dalja istraga koja vodi do političkog vrha države - napisala je Tepićeva na Tviteru.


U međuvremenu je Milenković postao idol opozicije i njenih medija, pa mu je tako ispred Specijalnog suda u Beogradu 6. septembra organizovan skup podrške, na koji su pozvali organizatori protesta "Srbija protiv nasilja". Međutim, nisu ga dočekali jer se ni tada nije pojavio na suđenju.

Bonus video:

 

 


 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading