''MUKE BI MI OLAKŠALO DA GA JA SPALIM!'' Dve godine od svirepog ubistva porodice Đokić, potresna ispovest baka Stojanke, sa ocem UBICE se našla oči u oči: Razdužiste li se krvavim parama?

Autor:

Hronika

26.09.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baka Stojanka poslednja je koja je videla sina, snaju i unuku koje je na monstruozan način ubio Goran Džonić.

''MUKE BI MI OLAKŠALO DA GA JA SPALIM!'' Dve godine od svirepog ubistva porodice Đokić, potresna ispovest baka Stojanke, sa ocem UBICE se našla oči u oči: Razdužiste li se krvavim parama?

Foto: Printscreen/TV Pink

Pre dve godine, 26. septembra 2021. godine Goran Džonić svirepo je ubio brata od ujaka Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i njihovu ćerku Lidiju Đokić. Džonić koji je penzionisani vatrogasac, osuđen je na kažnu doživotnih zatvora u junu ove godine u Višem sudu u Nišu.

Majka ubijenog Gorana, Stojanka Đokić iz aleksinačkog sela Moravac progovorila je o teškim danima koje preživljava već dve godine. Ona je poslednja osoba koja je porodicu videla živu - kidnapovani su nakon što su je posetili, ni ne sluteći da ih mesecima prvi komšija i rođak prati u nameri da ih opljačka i ubije.

Stotinak metara od kuće Stojanke Đokić, Džonić je sačekao brata i ušao u njegova kola, te ga uz pretnju pištoljem prisilio da se odveze nekoliko kilometara dalje, na obalu Južne Morave, mesto poznatije kao ''Dudine Bare'' gde ih je lišio života, a onda njihova tela spalio i bacio  u jamu.

- Svaki dan mi je teret koji sve teže podnosim, saznanje u kakvim su mukama preminuli me proganja, samo bi mi smrt olakšala teret koji nosim. Stradaše mi deca ni kriva ni dužna, najviše me boli smrt moje Lidije....Gledam njene drugarice, udaju se, decu rađaju, kuće se, a moja unuka dve godine leži u grobu. Ni kad zaspim nemam mira, sanjam moju Liku kako beži i pišti, ja trčim za njom, hoću da je spasim ali ne mogu. I šta da kažem, kako da opišem svoj život osim kao jednu veliku muku koja ne prolazi ni danju ni noću - priča starica i dodaje da ni doživotna kazna zatvora nije dovoljna za Džonića, koji i dalje tvrdi da nije kriv za svirepo ubistvo.

Republika

Foto: Printscreen/TV Pink

Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića

- Nije mi bilo lakše ni kada sam čula da je dobio doživotnu robiju.  Koliko god to surovo zvučalo, mislim da bi mi muke olakšalo samo kada bi ga doveli da ja njega zapalim kao što je on moga sina i njegovu porodicu. Pa toga ni u ratu nema, ubijaju ljude, ali ih ne pale, pa to se ne radi ni najgorem neprijatelju a kakav čovek treba da budeš da to uradiš bratu i njegovoj porodici .

Baka Stojanka dodaje i da ne može da prihvati da je njegov motiv bila pljačka.

- Pogledajte koliku kuću ima, otac mu i majka primaju hiljade evra penzije, sinovi i snahe mu rade... Ali, Goranu je sve bilo malo pa se još zaduživao, a onda ubio mog sina da dugove vrati. Ko bi to pomislio, dok smo svi tragali za Goranom, Gordanom i Lidijom i on se pravio zabrinut.  Nikada nismo u njega posumnjali,  nismo verovali ni kada su nam policijski inspektori zakucali na vrata da nam kažu da je uhapšen. I ja i moja snaha Verica smo uglas govorile da je to nemoguće, ali su nam oni kazali sa su našli nešto što Gorana optužuje - priča potresena žena i kaže da sreće Džonićevu porodicu, ali da on njih nije dobila ni reči izvinjenja niti žaljenja.

Republika

Foto: facebook

Goran Džonić

- Nedavno sam mu videla oca, lecnuo se kada su nam se pogledi sreli...Učinilo mi se da se uplašio pa sam mu kazala: - Nemoj da se plašiš, ja neću nikome da sudim, ali onaj odozgo će suditi svakome. Samo da te pitam još nešto : - Razdužiste li se Goranovim krvavim parama? On me je nakon toga obasuo uvredama - opisala je Stojanka, kojoj je ovo druga tragedija, jer joj je jedan sin preminuo od raka.

Republika

Foto: printskrin

Porodica Đokić

- On je bio bolestan, znali smo šta sledi. Goran mi je bio uteha, njegova smrt je nešto sasvim drugo, to je nešto što ne može nikad da se prežali, ta tri groba jedan kraj drugog. Kada su nestali, pomišljala sam da ih neko drži zbog novca ali sam se nadala da će uzeti pare i pustiti ih.  Da će biti ubijeni zbog para i to od bratovljeve ruke nikada ne bih pomislila – zaključila je majka Gorana Đokića za Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading