MILA JE BILA KLJUČNI IGRAČ U BANDI FUDBALERA BAKIĆA: Otkriveno kako je krila kokain među bananama

Autor: Republika

Hronika

24.09.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Šestorica muškaraca iz Srbije su uhapšena u četvrtak u velikoj međunarodnoj akciji i to zbog krijumčarenja droge prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike

MILA JE BILA KLJUČNI IGRAČ U BANDI FUDBALERA BAKIĆA: Otkriveno kako je krila kokain među bananama

Foto: MUP Srbije

Misteriozna ženska osoba, koja je na Skaj aplikaciji imala nadimak Mila, imala je ključnu ulogu u kriminalnoj organizaciji na čijem čelu je, navodno, bio Živko Bakić (40) bivši perspektivni fudbaler, koji je osumnjičen zbog šverca 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Grčku pre dve godine.

Šestorica muškaraca iz Srbije su, podsetimo, uhapšena u četvrtak u velikoj međunarodnoj akciji i to zbog krijumčarenja droge prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, tačnije iz Ekvadora, u zemlje Evrope, a 324 kilograma kokaina zaplenjeno je 2021. u Solunu.

- Jedan od osumnjičenih Milan B. imao je zadatak da iznajmi kombi, da transportuje kokain iz solunske luke odakle je tovar došao preookeanskim brodom, do štek stana u Solunu gde bi nakon toga "roba" bila dalje distribuirana ka Zapadnoj Evropi i Srbiji. Naime, njegov zadatak bio je i da se sastane sa NN ženskom osobom koja je na Skaj aplikaciji imala nadimak Mila, koja je bila jedna od ključnih osoba u ovoj kriminalnoj organizaciji - navodi Kurirov sagovornik i dodaje:

- Misteriozna Mila bila je zaposlena u luci u Solunu, i njena uloga bila je da bezbedno izvuče vredan tovar kokaina koji je bio sakriven u kontejneru u kom je bilo 15 tona banana.

Kako dalje navodi dobro obavešten izvor, kriminalna grupa na čelu sa osumnjičenim Živkom detaljno je preko Skaj aplikacije razrađivala plan transporta "robe" i nekoliko puta menjala dogovor u cilju što bolje logistike.

Foto: Printskrin

Živko Bakić

- Navodno, Milan B. je najviše komunicirao sa Milom koji su se nekoliko puta i sastajali u Solunu. Plan je navodno, bio da Milan B. uđe u luku zajedno sa Milom radi preuzimanja droge koja je bila spakovana u velikim torbama, ali je taj plan promenjen pa je jedan od osumnjičenih to uradio umesto njega - kaže izvor i dodaje:

- Mila je navodno, pripadniku klana kog je uvela u solunsku luku i kome je pokazala tovar dala papirić koji je on morao da odnese u štek stan i preko Skaj aplikacije da joj pošalje sliku novca koji treba da joj se isplati za dogovoreni transport zajedno sa tim papirićem.

Izvor dodaje da je Mila koordinisala akcijom vađenja kokaina iz kontejnera koji je bio sakriven u šupljinama iza ogledala.

- Mila je sa osumnjičenim Sašom S. ušla u luku gde su sačinili niz fotografija kontejnera u kome se nalazi "roba" koje su potom poslali preko Skaja. Grupa je navodno, čekala da im Mila javi kada je pogodan trenutak da se istovari kokain. Droga je nekoliko dana bila u kontejneru jer se misterioznoj Mili promenila smena na poslu, a u tom periodu bili su i neradni dani, a zahvatio ih je i vikend, pa tovarni deo luke nije radio - kaže sagovornik i dodaje:

- Plan je bio da firma čiji je kontejner sa bananama prvo istovari svoju robu, a tek nakon toga da oni preuzmu drogu. Mila je uz pomoć šefa luke u Solunu navodno, izvadila pakete sa kokainom iz kontejenera i fotografije "robe" poslala pripadnicima klana, a zatim su Milan B. i ona jednom drugom međusobno čestitali dobar posao.

Prema navodima izvora, droga je tada spakovana u 14 velikih crnih torbi u kojoj je u svakoj od njih bilo 20 pakovanja kokaina.

- Sumnja se da se tovar kokaina vozio u dve velike ture iznajmljenim kombijem do štek stana u Solunu gde se droga krila do sledeće lokacije. Navodno, na paketima droge bile su oznake, a najkvalitetnija "roba" bila je označena "CR" i "7#", što je zaštitini znak fudbalera Kristijana Ronalda, dok su sve ostale oznake na kokainu bile nešto lošijeg kvaliteta. Osumnjičeni Milan B. je slikao te oznake i slao preko Skaja ostalim članovima grupe - navodi izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading