ODAVDE JE KOSTA KECMANOVIĆ KRENUO U KRVAVI POHOD: Sedeo je na ovom zidiću i razmišljao DA LI DA IH UBIJE!

Autor:

Hronika

22.09.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako kaže izvor blizak slučaju, to jutro Kosta je sedeo na zidiću kod škole.

ODAVDE JE KOSTA KECMANOVIĆ KRENUO U KRVAVI POHOD: Sedeo je na ovom zidiću i razmišljao DA LI DA IH UBIJE!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović (13), dečak-ubica koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, kako portal Republika.rs nazvanično saznaje od izvora bliskog istrazi  pre nego što će počiniti nezapamćen zločin sedeo je na zidiću ispred škole. 

Kako nam je ispričao izvor blizak slučaju, pre nego što će zakoračiti u školu, a kasnije izvaditi pištolj i sejati smrt dečak ubica je proveo par minuta sedeći ispred škole na zidu, kako bi u glavi složio čitav plan.

- Sedeo je ispred, jedno pet-šest minuta, ko zna šta mu se vrzmalo po glavi, verovatno je razmišljao, da li da počini ono što je i naumio - objašnjava nam naš sagovornik.

 

 

Kako kaže, nije se ponašao niti je bilo šta moglo odati, da će počiniti zlo, i zaviti porodice svojih dojučerašnjih prijatelja u večnu crninu.

- Imao je običaj da pre škole, ako stigne ranije sedne tu i sačeka drugare, to jutro, takođe sedeo, ali sam, ponašao se kao i svaki put, normalno. Gledao je u telefon, ustao ušao u školu, a onda su se začuli pucnji - kaže naš sagovornik.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Ovde je sedeo Kosta pre masakra

Kako smo ranije pisali, ključni momenat je bio kada je izašao radnik obezbeđenja škole "Vladislav Ribnikar" Dragan Vlahović i pozvao ga da uđe kako ne bi zakasnio na nastavu. 

- Tada je Kosta prelomio i krenuo u krvavi pohod - kaže izvor.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara ove obrazovno-vaspitne ustanove, koji je  od  posledica ranjavanja preminuo. Dečak se zatim ustremio na tri devojčice koje su se zatekle u holu škole i i njih je ubio.

Svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odeljenje. U kabinetu je pucao u učenike i nastavnicu, šestoro ubio, a predavača Tatjanu Stevanović i još petoro dece ranio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (11)

Loading
Tanja

22.09.2023 13:32

Pobio svoje drugare u skoli i cika Dragana,planski,bezosecajno,bez kajanja! Otac doktor,majka prosvetni radnik,morali su videti da je lud,leciti ga ! Umesto lecenja ucili ga da barata oruzjem! Zasto majka i dalje radi u prosveti? Zasto je majka na slobodi?

Jasna

22.09.2023 15:43

Majka nije svoje dete ničemu dobrom naučila, šta li tek radi sa omladinom? Kakav je to prosvetni kadar?! Monstrum ubica nikada, baš nikada, ne sme biti medju ljudima, jer će svakako ponoviti delo.

Boris

22.09.2023 16:19

Pošto mu je bilo dovoljno 5-6 minuta da donese takvu grozno odluku, sad ga treba osuditi na najmanje 40 godine zatvora, pa će imati dovoljno vremena da razmišlja šta je uradio, ako bude imao i malo mozga.

aca

22.09.2023 17:45

@Boris - Da ga puste sa 53,54 ponovice masakr. Neko ko bez ikakvog povoda napravi takav pokolj bez trunke kajanja ne zasluzuje da izadje ni za 100 god.