UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI UBICA IZ HRVATSKE! Nakon 12 godina pao u Srbiji, likvidirao kamataša sa tri hica, pa ga bacio sa litice!

Autor:

Hronika

17.09.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Nikolić Mišo nakon 12 godina bekstva uhapšen u Srbiji.

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI UBICA IZ HRVATSKE! Nakon 12 godina pao u Srbiji, likvidirao kamataša sa tri hica, pa ga bacio sa litice!

Foto: Printskrin/Youtube/Večernji list, HRVATSKA POLICIJA

Milan Nikolić Mišo (47), jedan od trojice Hrvata koji je na listi najtraženijih begunaca, uhapšen je u Srbiji nakon 12 godina skrivanja.

On je osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo iz koristoljublja - ubio je Gojka Vujčiča, makarskog zelenaša, 2005. godine.

Uhapšen je u avgustu u Požarevcu u Srbiji, na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana 2011, godine. Trenutno je u istražnom ekstradicijskom pritvoru, a u toku je postupak pred srpskim sudom, nakon čega bi trebalo da bude izručen Hrvatskoj.

Ubijeni Vujičić, likvidiran je 21. novembra 2005. godine u Podgorici, a zatim sa litice bačen na plažu. Pravosnažnu presudu je izrekao Županijski sud u Splitu, a prema njoj je ubistvo organizovao Nikolić sa joč nekoliko osoba koje nikada nisu identifikovane.

Republika

Foto: HRVATSKA POLICIJA

Milan Nikolić Mišo

Mišo Nikolić je prema presudi uzeo najmanje 2.000 evra, a pola je dao saučesnicama. U telu ubijenog je pronađeno tri prostrelne rane, dve u glavi, a jedna na prsima. Takođe, utvrđeno je da je Vujčić u trenutku pada sa litice bio još uvek živ, a oružje kojim je ubijen nikada nije pronađeno.

Mate Lalić koji je dao pištolj Nikoliću i njegov iskaz je bio ključan za predsudu. On je tvrdio da je pištolj dao zbog dugova, ali kada je prikupio novac i tražio svoj pištolj nazad, Nikolić mu je rekao da ga je navodno izgubio.

Nikolić je kasnije policiji rekao da je pištolj dao Zlatanu Filipoviću, jednom od optuženih. Protiv Filipovića je postupak obustavljen nakon što je priložio potvrdu beogradskog suda kako je na dan ubistva bio zauzet parnicom za starateljstvo nad sinom.

Milan Nikolić Mišo je četiri i po godine proveo u pritvoru nakon čega je pušten po sili zakona jer postupak nije bio okončan. Presudu je dočekao na slobodi, nakon čega je i pobegao, a nagađao se da je pobegao preko granice u Banju Koviljaču odakle mu je otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading