Vrhovni javni tužilac potpisala Memorandum o saradnji sa Generalnim tužiocem Slovačke

Autor:

Hronika

12.09.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac održala je danas u Beogradu sastanak sa Generalnim tužiocem Slovačke, gospodinom Marošem Žilinkom, kojom prilikom je potpisan Memorandum o saradnji između vrhovnih javnih tužilaštava dve zemlje.

Vrhovni javni tužilac potpisala Memorandum o saradnji sa Generalnim tužiocem Slovačke

Foto: Republika

Zagorka Dolovec i Maroš Žilinek

Na sastanku je ocenjeno da tužilaštva Srbije i Slovačke imaju odličnu saradnju, pre svega u okviru Evrodžasta, i da će potpisivanje Memoranduma o saradnji i uspostavljanje direktnog kanala neposredne komunikacije ovu saradnju još više ojačati u ključnim oblastima borbe protiv kriminala, uključujući trgovinu narkoticima, oružjem i ljudima, krijumčarenje ljudi, visokotehnološki kriminal, privredni kriminal, korupciju, pranje novca i oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela.
 
Generalni tužilac Slovačke Maroš Žilinka zahvalio se Vrhovnom javnom tužiocu Srbije Zagorki Dolovac i dodelio joj plaketu za razvoj saradnje između Vrhovnog javnog tužilaštva Srbije i Generalnog tužilaštva Slovačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading