Vrhovni javni tužilac učestvovala na osnivanju regionalne anti-koruptivne mreže Globe u Ujedinjenim nacijama

Autor:

Vesti

05.09.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagorka Dolovac istakla je u svom obraćanju da je javno tužilaštvo Republike Srbije članica GlobE mreže od 2022. godine i da je posvećeno unapređenju međunarodne saradnje

Vrhovni javni tužilac učestvovala na osnivanju regionalne anti-koruptivne mreže Globe u Ujedinjenim nacijama

Foto: RTS

Vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac učestvovala je danas, zajedno sa predstavnicima javnih tužilaštava i policije iz zemalja Zapadnog Balkana, na sastanku Kancelarije Ujedinjenih nacija za pitanja droge i kriminala (UNODC) u Beču, na kome je uspostavljena regionalna GlobE mreža organa za borbu protiv korupcije, u okviru Regionalne mape puta za borbu protiv korupcije i nezakonitih finansijskih tokova za Zapadni Balkan.

Predstavnici UNODC-ja zahvalili su se prisutnim državnim zvaničnicima na posvećenosti i ocenili da se usvajanjem Deklaracije o uspostavljanju regionalne komponente GlobE mreže osnažuje međunarodna saradnja u borbi protiv korupcije i nezakonitih finansijskih tokova između država regiona - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, kao i da će UNODC nastaviti da pruža podršku njihovim državnim institucijama u jačanju kapaciteta.

Zagorka Dolovac istakla je u svom obraćanju da je javno tužilaštvo Republike Srbije članica GlobE mreže od 2022. godine i da je posvećeno unapređenju međunarodne saradnje, budući da se samo bliskom saradnjom svih nadležnih organa u regionu mogu postići efikasni rezultati u praćenju tokova novca i borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, uključujući otkrivanje i oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading