TEŽAK SKANDAL POTRESA DRŽAVU ČLANICU NATO I EU: Šef tajne službe i više visokih zvaničnika optuženi za ZAVERU i stvaranje KRIMINALNE GRUPE!

Autor:

Svet

18.08.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovačka policija optužila je šefa obaveštajne službe i druge visoke zvaničnike bezbednisnih službi za stvaranje kriminalne grupe i zaveru za zloupotrebu moći.

TEŽAK SKANDAL POTRESA DRŽAVU ČLANICU NATO I EU: Šef tajne službe i više visokih zvaničnika optuženi za ZAVERU i stvaranje KRIMINALNE GRUPE!

Foto: Printskrin/youtube

Zastava Slovačke

Ove optužbe su podignute samo nekoliko nedelja pre izbora.

„Oni se terete za krivično delo stvaranje, formiranje i podržavanje kriminalne grupe, krivično delo zloupotrebe položaja i krivično delo ometanje pravde“ , rekao je šef policije Stefan Hamran na konferenciji za novinare u četvrtak.

Policija nije navela imena optuženih, ali je Hamran potvrdio da su među optuženim sadašnji šef Slovačke informativne službe (SIS) Roman Alac, njegov prethodnik Vladimir Pčolinski i direktor Službe nacionalne bezbednosti Roman Konecni.

Izbori u Slovačkoj su zakazani za 30. septembar, a državom vlada privremena vlada pošto se dotadašnja vladajuća koalicija koju je vodio Eduard Heger raspala u decembru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Vršilac dužnosti premijera Ludovit Odor sazvao je hitan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost zemlje za petak kako bi razgovarao o slučaju.

Istraživanja javnog mnjenja najveće šanse za pobedu na septembarskim izborima daju idu u stranci Smer-SD, koju predvodi bivši premijer Robert Fico.

Fico se protivio vojnoj pomoći Ukrajini i pozvao na diplomatsko rešenje rata. 

Slovačka novinska agencija TASR javila je da je Alac, koji je na putovanju u inostranstvu, saznao za optužbe i da će vratiti kući da bi se sasto sa istražiteljima. 

Bivši premijer Eduard Hege je podizanje optužnice prokomentarisao: „Pustite policiju da radi svoj posao“, rekao je Heger povodom optužbi. 

Bivši premijer Robert Fico je u međuvremenu ismevao tužbe kao "policijski udar" i pozvao da se predsednik policije Hamran razreši dužnosti. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading