SAZNAJEMO! U AKCIJI "ČISTAČ" UHAPŠEN I NAČELNIK ODELJENJA ZA PORESKU KONTROLU: "Pao" na radnom mestu u Poreskoj upravi Zemun!

Autor:

Hronika

11.09.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar P. lišen je slobode na svom radnom mestu.

SAZNAJEMO! U AKCIJI "ČISTAČ" UHAPŠEN I NAČELNIK ODELJENJA ZA PORESKU KONTROLU: "Pao" na radnom mestu u Poreskoj upravi Zemun!

Foto: Pixabay, Shutterstock

Hapšenje

U Beogradu je u toku velika akcije hapšenja državnih službenika, a uhapšeno je 10 osoba, saznaje Republika.

Među uhapšenima su zaposleni iz Poreskih uprava filijala Voždovac i Zemun, a njima se na teret stavlja Zloupotreba službenog položaja.

Kako saznajemo, među uhapšenima je načelnik odeljenja za poresku kontrolu Poreske uprave Zemun, Aleksandar P.  Njemu su lisice stavljene na radnom mestu.

Policija po nalogu Višeg javnog tužilastva u Beogradu u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila više od deset poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i i pranja novca. Oni su budžetu Srbije naneli više milionsku štetu i omogućili neosnovano bogaćenje vlasnicima firmi.

Istražne radnje koje trajale su mesecima i pre nekoliko dana su kompletirane, obezbeđeno je dovoljno dokaza i osnova da se privedu korumpirani državni činovnici, koji su prljavim poslovima i raznoraznim kombinacijama i malverzacijama naneli budžetu štetu koja se meri milionima evra. Akcija nosi kodno (i simbolično) ime "Čistač"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading