KONAČNO POČINJE SUĐENJE OCU IZ PAKLA! Mučio i držao ćerku zatočenu u kadi, devojčica pronađena izgladnela i dehidrirana!

Autor:

Hronika

08.09.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas počinje suđenje Urošu Pašajliću koji je držao ćerku (8) zatočenu u kadi.

KONAČNO POČINJE SUĐENJE OCU IZ PAKLA! Mučio i držao ćerku zatočenu u kadi, devojčica pronađena izgladnela i dehidrirana!

Foto: ST/Dragan Kadić, MUP

Uroš Pašajlić držao ćerku zarobljenu u kadi

Uroš Pašajlić, otac iz pakla, koji je optužen za nasilje u porodici je ćerku (8) držao zatočenu u stanu, dok je u drugom stanu zlostavljao partnerku Ivanu L. (46) danas će se naći pred sudom gde će prvi put od hapšenja imati priliku da iznese svoju odbranu.

Čitav slučaj je policiji prijavila upravo njegova devojka Ivana L. U optužnici protiv Pašajlića su otkriveni detalji slučaja i trenutak kada su policijski službenici pronašli zaključanu devojčicu u kupatilu kako leži u kadi, neuhranjena i dehidrirana, prenosi Blic.

Tužilaštvo je takođe navelo da je devojčica čak sedam dana bila sama u stanu, bez osnovnih uslova za život, dok je u drugom stanu maltretirao Ivanu L.

Nakon što je uspela da pobegne, Ivana je čitav slučaj prijavila policiji, a tužilaštvu je ispričala detalje nasilja koje je trpela, kao i pretnje da će joj ''pobiti porodicu''.

- On ju je vređao na putu do stana, zatim je zaključao vrata i ujutru nastavio da joj preti. Glavom je udario u njenu glavu, a ključ od stana je držao kod sebe, kako ne bi napustila stan - navodi se u optužnici.

Republika

Foto: MUP

Uroš Pašajlić, otac iz pakla

Takođe, Ivana je ispričala kako je u stanu videla jedan račun na kojem je bila adresa sa Zvezdare koju je upamtila, te policajcima rekla da sumnja da se dete nalazi na toj adresi, što se ispostavilo kao tačno. Ona je istakla i da je devojčicu prvi put videla 2019. godine, kao i da je tada izgledala drastično drugačije, nego u trenutku kada je pronađena zatočena u kadi.

- Dete je delovalo fino i normalno, ona je provela kod mene tri nedelje u Borči 2020. godine. Nakon tog boravka, Uroš mi je pričao kako sam detetu isprala mozak, jer je nakon toga stalno tražila mamu. Kada je upitao ko je mama, devojčica je odgovorila: "Ivana". Na proleće sam se preselila i stalno sam zvala Uroša da dovede devojčicu na ručak, jer je on kod mene stalno ručao i večerao. Krajem leta 2020. godine kada sam videla dete poslednji put pre pronalaska u kadi sam napravila "grešku" kako mi je Uroš rekao, jer sam dete odvela u park. Rekao je da samo on i strina umeju da brinu o detetu, a da sam ja mekana i da ja nisam imala kontakt sa decom iz doma, gde je ranije devojčica boravila, kao i da on zbog toga puno radi sa njom. Kada smo bile u parku, ponašala se normalno - otkrila je Ivana i dodala:

- Ona sada ne zna da priča, a ranije je govorila, to da sada ne ume sam videla kada smo je pronašli u kadi - ispričala je ona.

Ona je otkrila i momenat kada je zajedno sa službenicima policije ušla u stan na Zvezdari i zatekla potresnu scenu.

- Policajci su otvorili ulazna vrata, a preko puta njih su bila vrata toaleta, koja su bila zaključana. Kada smo ušli videla sam u kadi dete, bila je kost i koža, odeća je spadala sa nje.

Ivana je istakla i da od smrata u stanu umalo nije pala u nesvest, kao i da je devojčica rukom pokazivala na kesu sa hranom.

- Kada sam pogledala, videla sam kesu u kojoj sam joj ja preko Uroša slala stvari, ta kesa se nalazila ispred vc-a čija su vrata bila zaključana. Ja ne mogu da opišem kako je dete izgledalo - rekla je ona.

Republika

Foto: MUP

Danas počinje suđenje Urošu Pašajliću

Policajka koja je takođe ušla u stan i zatekla mučenu devojčicu, opisala je kako je izgledala.

- Na sebi je imala roze jaknicu sa kapuljačom na glavi, donji deo trenerke, nogavica dužine do ispod kolena i kada ju je uzela u naručje, odeća je sa devojčice počela da spada, jer je bila jako mršava. Kada u kojoj je devojčica ležala nije imala nikakvu, posteljinu, već je ispod nje bila i pružena jedna prljava majica. Devojčica je normalne visine za svoj uzrast, ali je bila jako lagana, osećaj je bio da je teška 2 kg - opisala je policajka, a navodi se u optužnici.

Kako se dalje navodi, u kupatilu nije bilo hrane ni vode, postojao je radijator, ali grejanje nije radilo, a prozor je bio otvoren na kip.

- U samom početku nije govorila, zatim je tražila vodu, a sa njom smo i ja i imale neku komunikaciju u smislu da smo joj puštale da gleda crtani na telefonu, dok smo čekali da dođe radnik Centra za socijalni rad, i dale smo joj vodu, ali kap po kap jer nismo znale kako će reagovati na unošenje tečnosti - ispričala je policajka.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži maksimalnu kaznu zatvora za Pašajlića. On se tereti za krivično delo Nasilje u porodici za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina zatvora, dok mu se zbog zlostavljanja partnerke na teret stavlja krivično delo Zlostavljanje i mučenje, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Prema našem Zakon, kazne za više krivičnih dela se ne sabiraju, te Pašajliću preti maksimum kazne zatvora od 14 godina i šest meseci.

Suđenje Pašajliću je najpre trebalo da počne 28. jula, ali je odloženo jer je njegov advokat bio na odmoru i nije se pojavio u sudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading