ZAGREBAČKI SRBI KOKAINOM FILOVALI PALAČINKE: "Zemunski klan" uzor HRVATSKIM MAFIJAŠIMA!

Autor:

Hronika

05.09.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zloglasna banda slikala se s tri prsta i ispred Ajfelovog tornja, kao nekad vođe "zemunaca" Šiptar i Kum

ZAGREBAČKI SRBI KOKAINOM FILOVALI PALAČINKE: "Zemunski klan" uzor HRVATSKIM MAFIJAŠIMA!

Foto: Privatna arhiva

Hrvatskom mafijaškom gangu "zagrebački Srbi", koji se sumnjiče za neke od najbrutalnijih ubistava, idol je "zemunski klan", tačnije njegove pokojne vođe Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum.

Mario Gavrić, uhapšeni suvlasnik zagrebačkog kluba "Ric", priznao je da je u prepisci s jednim od vođa klana Darkom Jandrićem u januaru 2021. tražio da mu kilogram kokaina dostavi u njegovu palačinarnicu "Činkica".

Droga je isporuku čekala uskladištena u jednoj garaži na zagrebačkim Ravnicama, gde je, prema sumnjama istražitelja, bio svojevrsni distributivni narko-centar Milakovićevih ljudi.

TETOVAŽA NA ĆIRILICI

Članovi bande su poznati po tome što na levoj ruci imaju tetovažu leoparda ili risa s pištoljem u jednoj, nožem u drugoj ruci i natpisom "Mir" na ćirilici. Na drugoj tetovaži na stomaku piše "Ideš u Kanadu", što je bila šifra "zemunaca" da je neko nestao, odnosno da je likvidiran.

Na jednoj fotografiji vođe klana Leo Zdenjak zvani Kanada i Tone i Viktor Milaković Putin poziraju ispred Ajfelovog tornja s podignuta tri prsta. Podsetimo, jedna od najpoznatijih fotografija "zemunskog klana" na kojoj su Šiptar i Kum nastala je baš na tom znamenitom mestu u Parizu.

Tetovaža leoparda i natpis "Mir" na ćirilici je skraćenica, zapravo zatvorska uzrečica koju su decenijama tetovirali osuđenici u ruskim zatvorima. U prevodu znači "samo likvidacija će me popraviti", ukratko nepopravljiv.

Svako ko bi se zamerio ovoj grupi dilera kokaina i reketaša, koja je imala ambiciju da zavlada Zagrebom, postao bi meta bombaških napada ili potencijalna žrtva likvidacije.

OBRAČUN ZBOG LJUBOMORE

Inače, početak kraja "zemunskog klana" desio se baš u Zagrebu 2010, kada je Miloš Simović u naselju Rakitje pucao na Sretka Kalinića, a razlog je bio taj što je glavni likvidator bio u vezi sa Simovićevom suprugom.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen, youtube.com/printscreen

 

Policija je zatekla ranjenog na mestu pucnjave da bi sa zaprepašćenjem utvrdila da se radi o jednom od najtraženijih begunaca od zakona. Simović je uhapšen nešto kasnije, kada je pokušao da pređe hrvatsko-srpsku granicu.

U Zagrebu, na jezeru Jarun, 8. marta iste godine nađeno je i raskomadano telo Cvetka Simića, kuma Luke Bojovića, visoko pozicioniranog među "škaljarcima". Simićev identitet utvrđen je na osnovu analize DNK, koji je hrvatska policija imala u bazi. Pretpostavlja se da je ovo ubistvo bilo posledica obračuna unutar klana.

Hrvati švercovali drogu za Zvicera

Početkom ove godine hrvatska policija je uhapsila više osoba s područja Zagreba i Rijeke, osumnjičenih da su iz Južne Amerike u Hrvatsku prenele stotine kilograma kokaina u vrednosti od najmanje sedam miliona evra, a jedan od vlasnika droge je bio i šef "kavčana" Radoje Zvicer.

Republika

Foto: Libertas/Printscreen

 

Ta grupa je došla u sukob kada je jedan od članova, 58-godišnji Makedonac, u novembru 2022. ukrao više od 200 kilograma kokaina, od čega je policija pronašla oko 125 kilograma, sakrivenih u buradima zakopanim na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading