OVAKO SE BRANIO ARKANOV PRIJATELJ: Saslušani osumnjičeni za transport kokaina - prebacivali DVE TONE preko Atlantika!

Autor:

Hronika

26.08.2023

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuzilac je nakon saslušanja predložio sudiji da se u odnosu na Slobodana Kostovskog i ostale uhapšene odredi pritvor.

OVAKO SE BRANIO ARKANOV PRIJATELJ: Saslušani osumnjičeni za transport kokaina - prebacivali DVE TONE preko Atlantika!

Foto: Printscreen

Slobodan Kostovski

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv: Slobodana Kostovskog, N. S., N. S. i B. K. zbog postojanja osnova sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do 24. avgusta ove godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su prilikom saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal iskoristili zakonsko pravo i branili se ćutanjem.

Tuzilac je nakon saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Intrerpol je intenzivno tragao za Slobodanom Kostovskim (68) poznatijim kao Kole, za kojim je Brazil raspisao crvenu poternicu zbog međunarodnog šverca droge. On je uhapšen u Srbiji.

Tovar je otkriven na jedrilici u Atlantskom okeanu, mozak operacije pobegao iz zatvora u Brazilu, deo je ekipe koja je uhapšena u Beogradu i Novom Sadu.

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinaciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici „Oceania dos“, dužine 22 metra, 24. avgusta je zaplenjeno oko dve tone kokaina.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, sada lišen slobode Slobodan Kostovski.

KO JE SLOBODAN KOSTOVSKI?

Za Kostovskog se tvrdilo da je pripadnik kriminalne grupe Željka Maksimovića Make, ali i blizak prijatelj komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana koji je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental" (sada "Kraun Plaza") u Beogradu.

On je 2018. godine pobegao sa odsustva zbog lečenja tokom izdržavanja robije u Brazilu, gde je osuđen na 19 godina zbog prekookeanskog krijumčarenja kokaina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading