OTKRIVAMO! OVAJ SRBIN SVETSKI BEGUNAC I NARKO DILER JE UHAPŠEN U SRBIJI: Zaplenjeno čak 2 tone kokaina

Autor:

Hronika

24.08.2023

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intrerpol je intenzivno tragao za Slobodanom Kostovskim (68) poznatijim kao Kole, za kojim je Brazil raspisao crvenu poternicu zbog međunarodnog šverca droge. On je uhapšen u Srbiji.

OTKRIVAMO! OVAJ SRBIN SVETSKI BEGUNAC I NARKO DILER JE UHAPŠEN U SRBIJI: Zaplenjeno čak 2 tone kokaina

Foto: Printscreen, Shutterstock

Tovar je otkriven na jedrilici u Atlantskom okeanu, mozak operacije pobegao iz zatvora u Brazilu, deo je ekipe koja je uhapšena u Beogradu i Novom Sadu.

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinaciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici „Oceania dos“, dužine 22 metra, danas je zaplenjeno oko dve tone kokaina.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, sada lišen slobode S.K. (koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica). Pored njega, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe i to: N, S. N. S. i B. K.

Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa je u ovom periodu organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

Osumnjičenim S.K., N.S., N.S. i S. K. koji su lišeni slobode na teritoriji Beograda i Novog Sada određeno je policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

KO JE SLOBODAN KOSTOVSKI?

Za Kostovskog se tvrdilo da je pripadnik kriminalne grupe Željka Maksimovića Make, ali i blizak prijatelj komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana koji je ubijen 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental" (sada "Kraun Plaza") u Beogradu.

On je 2018. godine pobegao sa odsustva zbog lečenja tokom izdržavanja robije u Brazilu, gde je osuđen na 19 godina zbog prekookeanskog krijumčarenja kokaina.

Republika

Foto: Printscreen

 

Slobodan Kostovski rođen je 4. decembra 1953. godine, a iza njega je burna mafijaška karijera. Kole je bio veoma blizak prijatelj Željka Ražnatovića i njegovog kuma Milana Đorđevića Bombone.

Iz arhiva švedske policije 2019. su "procurile" fotografije sa video-nadzora banke koju je Željko Ražnatović opljačkao 1979. Arkanova banda je u to vreme počinila dve uzastopne pljačke u Švedskoj (Stokholmu i Geteborgu), a potom pobegla u Holandiju. Tamo su uhapšeni u oktobru iste godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading