ZVALA SAM SVU NERMINOVU RODBINU I PRIJATELJE DA NAM POMOGNU, ALI NIKO NIJE: Nizamina tetka opisala kako su njene poslednje dane PROVELI U OČAJU

Autor: Republika

Hronika

20.08.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Nizama i ja smo zvale sve te njegove prijatelje i pitale da li može iko da joj pomogne. I rodbinu smo mu zvali. Rekli su da oni ne mogu njemu ništa - priča Zijada.

ZVALA SAM SVU NERMINOVU RODBINU I PRIJATELJE DA NAM POMOGNU, ALI NIKO NIJE: Nizamina tetka opisala kako su njene poslednje dane PROVELI U OČAJU

Foto: Facebook

Nizama i tetka

Tetka ubijene Nizame Hećimović iz Gradačca opisala je u bolnoj ispovesti poslednje dane stradale žene, kojoj je 11. avgusta presudio nevenčani suprug Nermin Sulejmanović.

Zijada Vuković Pamuković je 10. avgusta u četvrtak, kao i svakog dana poslednjih nekoliko godina, prvo ujutro pogledala telefon da vidi da li joj je Nizama poslala poruku.  Bio je to njihov ritual koji nisu propuštale. Čim bi se probudila, Nizama bi tetki napisala šta joj je na duši. U poslednje vreme nije pisala, slala joj je sliku devojčice koju su obe volele. Svaki novi pokret, glas, mimiku svoje devetomesečne ćerkice Nizama je želela da podeli sa tetkom. Njih dve su bile veoma bliske.

- Bila je i moje dete. Ja sam joj bila druga majka, a ona meni ćerka koju nemam - rekla je Zijada za "Jutarnji list" i opet pogledala u telefon.

Nermin Sulejmanović je kobnog petka oteo Nizamu iz tetkine kuće, a onda je pretukao u svojoj vikendici i ubio metkom u glavu, i to sve snimajući uživo za društvene mreže. Nakon toga je bežeći kroz centar Gradačca, hicima iz istog pištolja ubio i svoje poznaniike Đengiza i Denisa Ondera, oca i sina bivše devojke Dženane Onder, da bi na kraju presudio i sebi metkom u glavu.

Republika

Foto: Facebook

NIzama bila bliska sa tetkom

- Nedavno mi je Nizama poslala poruku: „Ja ću, tetka, doći posle jedan i idemo na jezero". Tu smo šetale. Sve čekam tu poruku opet. Uvek mi je bila kao ćerka, a kad je ostala trudna, posebno smo se povezale. Imala je tešku trudnoću, nije joj bilo lako. Sve sam to prošla s njom. I sa sestrom je posebno bila bliska, ali ona živi u Srebreniku, pa je meni bilo bliže biti joj pri ruci - rekla je Zijada.

Na spomen Srebrenika zastane. Misli joj lete, emocije se smenjuju. Čas se seti nekog lepog trenutka, a onda je nešto iz tog lepog podseti na najgore trenutke u životu.

- Da, Srebrenik. Kad je Nermin pre dve nedelje istukao Nizamu jer mu se nije svidelo šta je servirala za jelo, pobegla je u očev stan u Srebrenik. Nakon što ju je pretukao, Nermin je uzeo bebu koja je jako plakala i podigao je s namerom da je baci. Nizama ga je preklinjala da njoj da dete, da će je nahraniti i odneti, a on neka onda s njom radi što hoće. Međutim, zazvonio mu je telefon i otišao je. Ona je uzela bebu, sela u automobil i pobegla u Srebrenik. Bila je tamo sa sestrom, drugi dan smo došli po nju. Kad smo čuli da je traži i da joj preti, pozvala je policiju. Sve im je ispričala i rekla da se boji da će doći u stan gde su ona i dete, ali rekli su joj da, ukoliko želi da to prijavi, mora da dođe u stanicu. Izašli smo nekako iza zgrade, bilo nas je strah da će naići Nermin, i otišli smo u policiju.  Zijada je s detetom ostala u stanu, premrla je od straha.

Ona dalje navodi da su u policiji rekli da oni tu ne mogu ništa jer ne pripada njihovoj opštini.

Republika

Foto: Facebook

 

- Nije istina da ga je ikad ranije prijavila, pa da ju je tukao, ne bi ostala s njim. Poludeo je jer ga je prijavila, zar ne bi onda tako i pre poludeo ako ga je prijavljivala - demantuje tetka medijske napise da ovo nije bila prva Nizamina prijava protiv supruga.

Nizama je, kaže, bila jednostavna mlada žena koja je volela život.

- Ni od njega nije ništa tražila. On je bio specifična osoba. Da bi sačuvala brak, ugađala je njemu više nego sebi. Nije joj branio druženja, ali kako sam nije bio društven, imao je neki svoj uski krug prijatelja, i ona je smanjila kontakte s društvom. Kad je ostala trudna i kad im se rodilo dete, među njima je bilo sve u redu - navela je Zijada Pamuković.

Kad je Nizama pobegla od njega i prijavila ga, Nermin Sulejmanović je podivljao. Zvao je njenu porodicu, psovao ih i svima im pretio.

- Nizama i ja smo zvale sve te njegove prijatelje i pitale da li može iko da joj pomogne. I rodbinu smo mu zvali. Rekli su da oni ne mogu njemu ništa. Čak sam im predložila da ga pozovu i odvedu nekako na lečenje jer on tih dana nije bio normalan. Zvao me tetka. Zove me, plačući: „Tetka, molim te, kaži mi gde je". Za pet minuta zove opet i kaže: „Ako mi se ne javi za pet minuta, sve ću pobiti. Prvo ću dete, neka gleda, pa onda nju i sve vas". Opet zove za deset minuta i izvinjava se. Kao da je bio na nekim drogama, ali Nizama nam je rekla da misli da se ipak nije drogirao zbog svih tih preparata koje je koristio za mišiće - prepričala je Zijada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading