KRALI SKUPE MERCEDESE PO EVROPI, PA IH PODVALJIVALI SRBIMA: Određen pritvor pripadnicima auto-mafije

Autor: Republika

Hronika

19.08.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su ukradena na teritoriji EU

KRALI SKUPE MERCEDESE PO EVROPI, PA IH PODVALJIVALI SRBIMA: Određen pritvor pripadnicima auto-mafije

Foto: MUP Srbije

Radionica u kojoj su pronađena kola

Okrivljenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, odredio je pritvor zbog sumnje da su automobile visoke klase krali u Evropi i dovozili u Srbiju kako bi ih prepravljali i preprodavali.

Pritvor je prema okrivljenima G.T., Ž.Č., A.K., D.Č., M. S. i D.S. određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenima Ž.Č. i D.S. pritvor određen i iz razloga koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Okrivljenima G.T. i Ž.Č. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a okrivljenima A.K., Lj.G., D.Č., M.S., D.S. i Đ.Z. izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Takođe, okrivljenima G.T. i Ž.Č. na teret se stavlja izvršenje po jednog produženog krivičnog dela Pranje novca i Falsifikovanje isprave, a okrivljenima D.S., A.K., Lj.G., D.Č., D.S. i Đ. Z. po jedno produženo krivično delo Pranje novca u pomaganju, kao što se okrivljeni A.K. Lj. G. i D.Č. terete da su izvršili produženo krivično delo Falsifikovanje isprave, a okrivljeni M.S. tereti se i da je izvršio jedno krivično delo Pranje novca. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom Veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal u roku od tri dana od prijema rešenja", saopštili su iz Višeg suda.

Podsetimo, prema saopštenju iz MUP-a, u ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije. Ta vozila su, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading