Razbijena organizovana kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici! Krali automobile po celoj Evropi!

Autor:

Hronika

18.08.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Republike Srbije.

Razbijena organizovana kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici! Krali automobile po celoj Evropi!

Foto: Shutterstock

Policija ilustracija

Pripadni Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Kraljeva i Loznice, uhapsili su sedam osoba, dok se za još jednom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, pranje novca, falsifikovanje isprave i prikrivanje.

Uhapšeni su organizatori kriminalne grupe G. T. (1968.) i Ž. Č.(1977), kao i A. K.(1991), Lj. G.(1983), D. Č.(2003), D. S.(1980) i M. S.(1975).

U ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Republike Srbije. Ta vozila su, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova. Takođe, pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading