DEVOJČICA SA KOSTINOG SPISKA SMRTI JE UNUKA NAŠEG ČUVENOG SPORTISTE: Ostala je bez oca, preživela pucnjavu , ali horor je progoni i dalje

Autor:

Hronika

17.08.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

H.K. zanemela od šoka kada je videla svoje ime na papiru koji je policija pronašla kod Koste Kecmanovića.

DEVOJČICA SA KOSTINOG SPISKA SMRTI JE UNUKA NAŠEG ČUVENOG SPORTISTE: Ostala je bez oca, preživela  pucnjavu , ali horor je progoni i dalje

Foto: ST/Nikola Mutić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Shutterstock

Masakr dečaka ubice Koste Kecmanovića u OŠ "Vladislav Ribnikar" u crno je zavio Srbiju, a daleko najteže je pogodio članove najužih porodica devetoro ubijene dece.

Teške traume i posledice petoro ranjene dece od kojih je V.P. najteže pogodjen strahovitim izleda i nalazu se na lečenju u inostranstvu. U bolnici se i dalje nalazi ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović. Neprolazna tuga je zaposela i domove roditelja i sestara ubijenog školskog čuvara Dragana Vlahovića.

Tesko ranjena u užasu koji je zaprepastio planetu je devojčica H. K. koja je unuka jednog od najtrofejnijih srpskih automobilista, ali na veliku sreću je preživela pucnjavu. Prijatelji njene porodice svedoče da je ovo nova borba porodice sa najteźim dogadjajima posle teške bolesti oca H. K. koja je odnela njegov život pre četiri godine.

Njen otac M. K. takodje je bio uspešan u automobilskom sportu i bio je veliki humanitarac, ali ga je leukemija pokosila u 39. godini života.

- H. K. je bila u učionici smrti i pogođena je sa 7 metaka, ali hvala bogu nisu su joj oštećeni vitalni organi. Pukom srećom je preživela. Tri metka su je pogodila u jednu, dva u drugu ruku i dva u stomak - priča za Republiku izvor blizak porodici tinejdzerke.

H. K. i njene najbliže je na svu muku dodatno uznemirilo saznanje da je bila na spisku Koste Kecmanovića na drugom mestu. Taj popis dece za odstrel naslovio je sa " Glavne mete".

Foto: Facebook

H.K. P.K. Ranjena devojčica iz Ribnikara sa dedom

Podsetimo, popis učenika 7/2 na papiru mladog monstruma policija je pronašla u njegovom stanu zajedno sa šemom kretanja kroz školu. On je u krvavom pohodu planirao da iz svog razreda nastavi u još pet odeljenja viših razreda.

H. K. je samo pukom srećom preživela uprkos rafalu, jer je evidentno da je bila meta monstruma. Iako oporavak devojčice teče u najboljem redu, gde ona odlazi na fizikalnu terapiju zbog fukcionisanja jedne ruke, njen psihički oporavak i osnaživanje će trajati još dugo.

- Devojčica je odlično s obzirom na to šta je preživela. Majka i sestra su neprestano uz nju kao i deka i šira porodica da bi joj odagnali misli na tragediju. Prošla je pakao bez sumnje. Ide na fizikalnu terapiju zbog jedne ruke - kaže naš izvor.

Deda devojčice ponosan na nju objavljuje njene fotografije na društvenim mrežama.

- Mali heroj. Prelepa je sreća dedina. Liči na oca. Bogu hvala što je dobro - komentarisali su dekini prijatelji ispod fotografije nasmejane devojčice objavljene nedavno.

Svi učenici Kecmanovićevog razreda i posle tri i po meseca od masovnog ubistva su takodje u trami, koju njihovi najmiliji pokušavaju da umanje stalnom pažnjom i brigom koju im ukazuju.

- Ipak, posebno su istraumirana deca koju je njihov školski drug prema svom bolesnom planu hteo da likvidira. Na spisku je bilo 16 dece, s tim da je jedno ime precrtao, pa je ostalo 15 njih - ističe sagovornik Republike.

Podsetimo, Kosta je 3. maja došao u školu pred kraj prvog časa naoružan očevim pištoljima i bobmbom i počeo je da puca. Sa spiska je ubio četvoro. Ne možete ni da zamislite kako je toj deci koja su saznala da su njihova imena bila na spisku i šta su njihovi roditelji sa njima morali da prolaze, kroz kakav horor.

Prema rečima našeg izvora deci i dalje nije lako i pitanje je koliko godina će proći dok se skroz oporave.

- Nikome od njih i dalje nije jasno zašto je Kosta želeo da ih ubijekao i učenike iz još pet odeljenja viših razreda njegove škole. Porodica H.K. je teško podnela muku koja ih je zadesila i trebalo im je puno snage da budu jaki pored svega što ih je zadesilo. H. K. je ostala bez oca . Njen deda je kao najjača muška figura u porodici i neko ko je izuzetno vezan za unuku, u svakom trenutku bio njena velika podrška - objašnjava naš izvor i dodaje:

- Svi njegovi prijatelji to znaju. Inače, H. K. je u početku bila u užasno teškom stanju i sve je bolje u svakom smislu. Majka, deda i drugi članovi porodice su bili stalno uz nju da je uteše i pomognu da se izbori sa tolikom tugom za izgubljenim drugaricama i drugon i krene dalje jer je život pred njom. Najgore je što se teško nalaze reči utehe - svedoči izvor Republike blizak P. K. dedi H.K.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading