ZLA KOB NASELJA NA KARABURMI U KOJEM JE PREMINULA DEVOJČICA: Dve devojčice ubili vozači, a jednog dečaka očuh, ŠTA SE TO DEŠAVA?

Autor: Republika, S.S.

Hronika

09.08.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U naselju na Karaburmi česti smrtni slučajevi kod dece

ZLA KOB NASELJA NA KARABURMI U KOJEM JE PREMINULA DEVOJČICA: Dve devojčice ubili vozači, a jednog dečaka očuh, ŠTA SE TO DEŠAVA?

Foto: ST/N. Mutić

Naselje kod Pančevačkog mosta kao da progoni neka zla kob jer se godinama unazad dešavaju smrtni slučajevi kod dece, a poslednji u nizu desio se sinoć.

Devojčica starosti osam godina preminula je sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Karaburma u Beogradu. Kako se saznaje, ona je bila bolešljiva, a sumnja se da ju je izdalo srce.

Policija je uhapsila devojčicinog oca.

Ona je živela u porodici koja broji 11 dece u kući u Ulici Vuka Vrčevića. Ukućani su odmah pozvali Hitnu pomoć koja je na licu mesta pokušala reanimaciju. Oni su nekoliko minuta pokušavali da ožive dete, ali bezuspešno.

Tačan uzrok smrti pokazaće obdukcija, ali se sumnja da je najverovatnije prirodna smrt, odnosno da je dete imalo srčanih problema.

Kombi ubio devojčicu

Devojčica H.I. (3) poginula je 22. septembra prošle godine kada je na nju naišao kombi dok se igrala na ulici.

- Kombi je prevozio brzu poštu, koja se nalazi preko puta. Na igralištu je sa nesrećnom devojčicom bilo još dvoje dece, mlađe od nje. Kada je kombi krenuo ka njima, njih dvoje su se sklonili, a devojčica je ostala da se igra sa kamenčićima. Odmah sam video da kombi neće stati, pošto smo doručkovali ispred. Odjednom sam bacio hranu i počeo da vičem na vozača da stane - ispričao nam je tada devojčicin stric Idrizaj Emre.

On nije čuo vapaje strica, već je udario u dete, misleći da je cigla.

- Potom se vratio napred, pa ponovo udario u devojčicu. Vukao je nekoliko metara i tek je onda shvatio šta je uradio. On je odmah stao i bio je u vidnom šoku. Nakon toga devojčicu su odvezli u Dom zdravlja, ali nažalost nije izdržala - opisao je očajan čovek.

Beba pregažena kamionom 

Teška nesreća dogodila se u martu prošle godine kada je vozač kamiona udario devojčicu Valentinu K., staru samo 17 meseci, ispred porodične kuće. On je, kako su tada pričale komšije koje su svedočile događaju, u trenutku udesa telefonirao i okretao vozilo.

Da nesreća bude veća, kamiondžija je, uvidevši šta se desilo, pobegao sa lica mesta.

- Molila me da ide kod bake da se igra i uhvatila brata za ruku koji ima 5 godina i on je na sekund pustio. On je krenuo da se igra, i hteo da je povuče, ali je pustio, mali je. Tad je naišao kamion i samo sam čula udarac. Istrčala i kad sam videla scenu, onesvestila sam se - rekla je tada medijima majka tragično nastradale devojčice.

Republika

Foto: ST-V.Lukić

Porodica stradale devojčice

Ista porodica pre nekoliko godina doživela je identičnu nesreću kada im se dete igralo na ulici i stradalo.

U pritvoru je bio do marta ove godine, kada mu je sud isti ukinuo, jer ranije nije bio osuđivan pri čemu nikada nije ni prekršajno kažnjavan, kao i da ima uredno prebivalište.

Očuh nasmrt pretukao bebu

Rašid B. uhapšen je u novembru 2021. godine pod sumnjom da je nasmrt pretukao bebu svoje nevenčane supruge.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Rođaci devojčice

Rašid je kobne noći ostao nakratko sa dečakom koji u tom trenutku nije imao punih godinu dana, jer je majka Sandra otišla u komšiluk da odnese pavlaku. Tada je bebu brutalno pretukao nanevši joj teške telesne povrede.

- Dete je ostavila u kolevci i ono je spavalo. Kada se vratila, dete je plakalo. Ona je uključila svetlo i videla da je malecki krvav, da mu je benkica krvava. Sve je bilo u redu dok nismo došli do bolnice. Doktori su odmah videli da nešto nije u redu. Bedžet je u jednom trenutku rekao Sandri da uzme dete i da pobegnu iz bolnice. Što bi to uradio ako nije kriv? - rekla je tada medijima baka i dodala da su je odmah oveli u bolnicu kada je bilo jasno šta se desilo.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Mesto gde je ubijena beba

Lekari su tada konstatovali da dete ima prelome nadlaktice, obe ramene kosti, leve butne kosti i obe potkolenice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading