"PREŽIVEO SAM I TREĆI PUT, BIO BI RED DA TRAGEDIJE STANU": Jovan iz Malog Orašja izašao iz bolnice

Autor:

Hronika

07.08.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ispovesti za Republiku, Jovan Ranković (21) svedoči o udesu koji je preživeo u sredu i pucnjavi Uroša Blažića u kojoj je teško povređen.

"PREŽIVEO SAM I TREĆI PUT, BIO BI RED DA TRAGEDIJE STANU": Jovan iz Malog Orašja izašao iz bolnice

Foto: Privatna arhiva

 Mladić iz Malog Orašja koji je sa samo 21 godinu tri puta izbegao smrt, oglasio se za Republiku kazavši da je danas stigao kući nakon operacije ruke koja mu je slomljena u udesu prošle srede, a u kojem je zadobio prelom desne ruke, posekotine po vratu i nagnječenja po telu. Jovanu Rankoviću je u udesu slomljena ista ruka kroz koju su mu pre tri meseca prošli meci monstuma Uroša Blažića.

- Evo pre dva minuta sam stigao kući. Dobro se osećam i sad ću da skuvam kafu i sednem malo da se saberem. Užasna nesreća je iza mene i mojih drugova, iako ništa nije ukazivalo da će se dogoditi udes. Družili smo se u našem selu i krenuli kod drugarice ka Smederevu, nas trojica, Marko, Nikola i ja i onda smo naišli na šljunak i proklizali. Udarili smo u drvo. Ja sam sedeo pozadi. Nikola je vozio, a Marko je sedeo na mestu suvozača - priča Jovan Ranković za Republiku. 

Foto: Republika

Jovan Ranković preživeo dva udesa i masakr Uroša Blažića

Kada su trojica drugara sletela s puta nisu znali šta se dešava, ali su posle udarca kolima u drvo, Marko i Jovan videli da je Nikola teško povređen, pozvali su pomoć i svoje najbliže. 

- Udarac je bio strahovit i osećao sam užasne bolove. Ruka u kojoj su mi od pucnjave monstruma ugrađene šipke mi se slomila. Staklo na kolima je puklo i poseklo me je po vratu i leđima. Nisam znao da li mi je još nešto slomljeno, tek u bolnici je viđeno šta mi sve fali - prepričava Jovan. 

Zabrinut za Nikolu Mitrovića(17) koji je bio za volanom, Jovan kaže da se nada da će i on uskoro svojoj kući u kojoj ga čekaju veoma zabrinuti roditelji i tri sestre, a koji su neutešni i stalno ponavljaju da ga prati neka zla kob jer je i u piru Uroša Blažića ranjen u stomak.

- Nikola je u Beogradu u bolnici i svim srcem smo svi uz njega, a želimo da se što pre vrati kući. Marko bi trebalo da brzo izađe - kaže snuždeno Jovan. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jovan Ranković iz Malog Orašja

Ne želi da jadikuje, ali je zabrinut i za svoju ruku.

- Trebalo je da skinem šipke koje su mi stavili kada sam upucan u masakru, sada ne znam šta će biti sa mojom rukom, ali daće bog da se oporavi. U pucnjavi su mi povređena pluća, jetra i još po nešto. Preživeo sam i treći put, bilo bi red da tragedije stanu. Daću sve od sebe da ne izazivam sudbinu - rekao je Jovan.

Na pomen masakra u kojem je Blažić ubio devetoro mladih, a 14 osoba ranio, Jovan sleže ramenima i kaže da je to zlo veće od udesa koji je imao pre toga, a i ovog sada. 

- U crno su zavojena sela i čitav okrug. Taj ludak je pucao iz obesti, ludila i ko zna čega. Kad je zapucao ostao sam zatečen na mestu gde sam bio sa društvom. Svi smo mislili da je u pitanju neka neslana šala. Nisam ga lično poznavao, samo sam ga viđao dok kroz Orašje juri motorom. Imam košmare i trpim posledice, ne samo telesne, nego i duševne, od kojih se teško oporavlja, a možda i nikada jer sam izgubio bliske osobe. Mnogo nas se i dalje oporavlja od ranjavanja - zaključuje Ranković. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading