POGREBNIK U PONEDELJAK KREĆE U GRČKU PO RADOVANA: Telo Kikinđanina koji se utopio kod Zakintosa biće dopremljeno u toku nedelje u SRBIJU!

Autor:

Hronika

05.08.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još sredinom jula, DNK analizom je potvrđeno da telo, koje je mesec dana ranije izvučeno iz mora, pripada Juračiću.

POGREBNIK U PONEDELJAK KREĆE U GRČKU PO RADOVANA: Telo Kikinđanina koji se utopio kod Zakintosa biće dopremljeno u toku nedelje u SRBIJU!

Foto: Facebook/Radovan Juracic

Radovan Juračić

Kikinđanin Radovan Juračić (44), koji se krajem maja, pod nerazjašnjenim okolnostima, utopio u Grčkoj, uskoro će konačno biti sahranjen. Kako nam je potvrđeno, po njegovo telo, koje se i dalje nalazi u mrtvačnici na ostrvu Serifos, u ponedeljak će krenuti radnici pogrebnog preduzeća iz Kikinde. Njegova supruga Dragana (32) nada se da bi kompletna procedura oko preuzimanja trebalo da se završi sledeće nedelje.

- Zapelo je sa papirologijom u Grčkoj, oni su stalno nešto novo tražili i odugovlačili. Nadamo se da će sve biti sređeno sledeće nedelje, jer nam u tome pomaže pogrebno preduzeće iz Kikinde - rekla je za Novosti Dragana Juračić, koja čeka da, konačno, sahrani muža.

Još sredinom jula, DNK analizom je potvrđeno da telo, koje je mesec dana ranije izvučeno iz mora, pripada Juračiću. O tome je zvanično obaveštena i njegova supruga, koja se tada našla u novoj velikoj nevolji, jer nije imala dovoljno novca da plati sve troškove, od oko 7.000 evra. Kada je Dragana zamolila sve koji mogu da joj pomognu, neki lokalni portali su objavili da će Grad Kikinda platiti sve troškove prenosa tela i sahrane.

- Gradonačelnik Nikola Lukač razgovarao je sa Draganom Juračić. Naglašeno je da Grad u svim situacijama izlazi u susret svojim sugrađanima, kojima je pomoć potrebna, pa će i Juračićima dati svoju podršku - saopšteno je pre 15 dana iz kabineta gradonačelnika.

Veliki troškovi transporta


Grci uopšte nisu laki za saradnju u ovakvim slučajevima. Otežavajuća okolnost je u tome što se za smrt tog čoveka još vodi istraga. Čuo sam da vlasnik hladnjače, u kojoj se telo nalazi, traži oko 4.000 evra, što je zaista mnogo. Uz taj trošak, treba dodati cenu prevoza, pa plaćanje trajekta, auto-puta što neće biti ispod 2.500 evra. Zato bi najbolje bilo da porodica što pre preuzme telo - kaže, za "Novosti", vlasnik jedne pogrebne službe u Kikindi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading