OBJAVILE LAŽNU VEST O SMRTI DRUGA NAKON MASAKRA: Evo kako su kažnjene učenice iz Kruševca

Autor:

Hronika

03.08.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičene su nedavno saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu po podnetoj krivičnoj prijavi

OBJAVILE LAŽNU VEST O SMRTI DRUGA NAKON MASAKRA: Evo kako su kažnjene učenice iz Kruševca

Foto: Shutterstock

Policija ilustracija

Naredba o odlaganju krivičnog gonjenja doneta je u slučaju dve učenice I.S. (19) i A.Ž.(19) iz Kruševca, koje su nedelju posle masakra u beorgadskoj školi, objavile da je njihov drug iz odeljenja ubio dva đaka, saznaju „Novosti“.

Osumnjičene su nedavno saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu po podnetoj krivičnoj prijavi PU Kruševac od 12.maja.

- Prema osumnjičenima zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda (član 343, stav 2  KZ) je nakon predistražnog postupka, doneta naredba o odlaganju krivičnog gonjenja, saglasno članu 283, stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku, gde su obaveze na plaćanje novčanog iznosa u humanitarne svrhe na račun oportuniteta – predočava za „Novosti“ javni tužilac Saša Avramović.

Kako je rečeno „Novostima“, rok za ispunjenje obaveze je 20.oktobar.

Primena instituta oportuniteta moguća je samo uz saglasnost osumnjičenog, kao što je poznato, a po uplati na ime humanitarnog cilja, tužilac odbacuje krivičnu prijavu.

Srednjoškolke (identitet poznat „Novostima“), pokušale su da budu „zanimljive“ tako što su na društvenoj mreži okačile lažnu vest da je njihov drug usmrtio druga i drugaricu. Išle su toliko daleko da su netačne i uznemirujuće informacije opremile u formi novinskog članka.

Odmah po prijavi učenika da je žrtva lažnih vesti, reagovala je policija. Osumnjičene su uhapšene i krenuo je predistražni postupak. Suočavale su se i sa mogućom kaznom od šest meseci do pet godina zatvora.

Pre nego što su učenice objave lažnu vest, osnovac iz Kruševca je objavio preteću poruku na svom profilu na jednoj društvenoj mreži. Policija je pretresom stana roditelja ovog učenika šestog razreda nije pronašla predmete od značaja za bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading