REŠENA MISTERIJA UBISTVA U MARBELJI "STAROG" GODINU DANA: Poznato kako je španska policija SVE otkrila - Srbin mučen po "receptu Kavčana" i Velje Nevolje!

Autor:

Hronika

31.07.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je surovo ubijen u mafijačkom obračunu zbog narkotika u Marbelji, a evo kako je klupko počelo da se odmotava.

REŠENA MISTERIJA UBISTVA U MARBELJI "STAROG" GODINU DANA: Poznato kako je španska policija SVE otkrila - Srbin mučen po "receptu Kavčana" i Velje Nevolje!

Foto: Tanjug/AP, Rade Prelić

Veljko Belivuk i španska policija

Istražiteljima iz Španije trebalo je skoro godinu dana da rasvetle brutalno mafijaško ubistvo u Marbelji, koje se dogodilo 30. juna 2022. godine.

Kako se saznaje, ubijen je Srbin Aleksandar Kolundžić (33), a njegovo telo u lokvi krvi pronašao je 30. juna prošle godine stasnodavac u elitnom delu Marbelje, Golden Biču.

- Na mestu zločina nije nađen pasoš ubijenog. Pretresom kuće je pronađena boravišna dozvola Nemačke. Zbog toga su španski istražitelji obavestili kolege iz Nemačke o pronalasku tela. Nemačka policija je onda radila na identifikaciji i došli su do toga da ubijeni muškarac uopšte nije Nemac, već da je Srbin. Potom su kontaktirali suprugu pokojnika. Čitava ta procedura sa papirologijom i identifikacijom je potrajala mesecima - kaže izvor.

Kako dalje objašnjava, iako je od početak bilo jasno da je muškarac surovo ubijen u mafijačkom obračunu zbog narkotika, klupko se potpuno odmotalo tek kada je on identifikovan.

- Sumnja se da je po sredi nastavak rata "škaljarskog" i "kavačkog klana", koji imaju poslove i na tlu Španije. Način na koji je žrtva ubijena jasno ukazuje na to. Kolundžić je pre smrti mučen, ruke i noge su mu bile vezane za metalnu stolicu, a na glavi je imao PVC kesu. Smrt je nastupila pošto je upucan iz pištolja sa dva metka - navodi izvor i dodaje da se pretpostavlja da je ubijen nekoliko dana pre nego što je telo pronađeno.

- On je u Golden Biču iznajmio kuću. Nekoliko dana se nije javljao čoveku od kog je iznajmio objekat. On se zabrinuo, pa je došao na nejgova vrata i zatekao užas - podsetio je izvor i dodao:

- Istragu je dodatno zakomplikovalo i to što očevidaca zločina nije bilo, komšije nisu čule pucnje, niti su primetili da se nešto čudno događa. Ubice su imale dovoljno vremena da pobegnu i da sakriju tragove - objašnjava izvor zbog čega je istraga oko ovog zločina trajala toliko dugo.

Međutim, španska policija je upravo radi istraživanja narko-ratova na tlu Španije, između ostalog i rata dva zavađena kotroska klana, formirala Specijalnu jedinicu policije.

- U junu 2022. četvorica muškaraca držala su Srbina kao taoca u kući u Golden Biču u Marbelji. Vezali su ga i mučili, a na kraju su ga ubili. Novac od droge je često motiv ovih zločina - rekao je policajac koji je radio na slučaju pre nekoliko dana za španski El Pais.

Sudeći po načinu na koji je likvidiran, pretpostavlja se da je Kolundžić još jedna u nizu žrtava rata zaraćenih kotorskih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog".

- Recept po kom je ubijen dobro je poznata metoda koju koristi "kavački klan", a ponajviše njihov beogradski ogranak koji su do hapšenja 4. februara 2021. predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković. O tome da su pripadnici surovog klana imali "poslove" i u Španiji, bilo je reči i na suđenju ovoj grupi, koje je u toku pred beogradskim Specijalnim sudom - kaže izvor i dodaje "da je vrlo verovatno da se ovde radi o nastavku krvavog rata između Kavčana i Škaljaraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading