NOVA OPTUŽNICA PROTIV "KAVČANA" U SLOVENIJI: Drogu su dilovali širom Evrope, ali znamo da su im šefovi u SRBIJI

Autor: Republika

Hronika

28.07.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac u optužnici navodi da je kriminalna grupa, koja još nije u potpunosti otkrivena, delovala pod okriljem ozloglašenog "kavačkog klana"

NOVA OPTUŽNICA PROTIV "KAVČANA" U SLOVENIJI: Drogu su dilovali širom Evrope, ali znamo da su im šefovi u SRBIJI

Foto: www.profimedia.rs

Tužilaštvo Slovenije podiglo je optužnicu protiv 28 osoba u toj državi, tereteći ih da su radili za crnogorski "kavački klan" na planu međunarodne trgovine drogom. Prema pisanju portala "Večer" tužilaštvo je sačinilo optužnicu na oko 630 strana.

Policija je u januaru ove godine na području Ljubljane i Gorenjske uhapsila više osoba osumnjičenih za trgovinu drogom. Nakon opsežne sudske istrage, tužilac Aljaž Britvič iz specijalizovanog tužilaštva podigao je obimnu optužnicu protiv 28 osoba. Optužnica je sada u fazi prigovora odbrane, tako da još nije pravosnažna, piše list. 

Tužilac Britvič tereti optužene da su heroin, kokain, kanabis i sintetičke droge švercovali uglavnom u Sloveniji, Austriji i Italiji. On sve optužuje da su umešani u zločinačku organizaciju koja je delovala i u BiH i Srbiji, ili da su tamo bili njeni šefovi.

- Tužilac u optužnici navodi da je kriminalna grupa, koja još nije u potpunosti otkrivena, delovala pod okriljem ozloglašenog "kavačkog klana", poznatog po ekstremnom nasilju i brutalnim obračunima sa protivnicima. Poznato je da je ovaj klan u Sloveniji u prošlosti već imao svoju ćeliju, na čijem je čelu navodno bio Klemen Kadivec, ali je u maju 2021. njihovo delovanje prestalo zbog hapšenja aktera. Još traje suđenje 14 optuženih iz ove ćelije u Ljubljani - naglašava se u optužnici.

Slovenački list navodi da je u međuvremenu formirana druga, nova ćelija "kavačkog klana".

- Nemali broj članova dve ćelije ovog klana još je u bekstvu - navedeno je.

U optužnici tužilaštvo navodi da su Danijel Lužija, Srefan Radanović, Gorazd Mlakar i Ljubiša Jovanović, zajedno sa Adnanom Zilieom, Milošem Josimovićem, Dejanom Toričem i drugim za sada nepoznatim licima na teritoriji Slovenije i Austrije krijumčarili kokain, heroin i kanabis. Ostali okrivljeni Samir Halilbašić, Aleš Zupančič, Samo Rutar, Tadej Krašovec, Bogdan Novak, Mirel Ajdarpašić, Mladen Vučković, Samir Nuhanović, Armin Mujagić, Damir Dedić, Stanislav Pirnar, Primož Požun i Elvis Muratović U Sloveniji, Austriji i Italiji učestvovali su u kupovini ili prodaji droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading